Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Πετρόπουλου προς Οικουμενικόν Πατριάρχην

"Τω Οικουμενικώ Πατριάρχη
κ.Βαρθολομαίω
«Οτι ουκ αστεία η οδός σου εναντίον μου» (Αριθμ. κβ΄32-33).

Πατέρα μας σωθείη.
.
«Αν και μικρός, αμαθής και ελάχιστος, Σας αποστέλλω από την Πόλιν του Πρωτοκλήτου μερικά αντίτυπα Καινής Διαθήκης, διά να τα προσφέρετε, όπου ανάγκη εστιν αντί του κορανίου!

Εις Υμάς Δέσποτα άνωθεν εδόθη ο Σταυρός, η Αγία Γραφή και το Τρικέρι – οποία τιμή! – διά να αγιάζετε και φωτίζετε τον κόσμον με το φώς της Τρισηλίου Θεότητος.

Δυστυχώς, όμως, η κατάπτυστος πράξις Σας, Σας απεγύμνωσε της χάριτος της Παναγίας Tριάδος και Σας απέρριψεν εκ του θρόνου της συνειδήσεως των πιστών.

Διά τούτο εν δάκρυσιν, οιμωγές και θρήνεσιν γονυπετείς και από καρδίας δεόμεθα εκτενώς δι’ Υμάς την σωτήριον μετάνοιαν και την ανάνηψίν Σας.

Δεχθήτε παρακαλώ τον υιϊκόν δίκαιον έλεγχον ως εκείνον της όνου του Βαλαάμ και μη με αιτιάσθε.

Αηδιασμένος και έγκλειστος ευρισκόμενος πλέον και εν προσευχή σχολάζων στρέφω τα δακρύβρεκτα βλέμματά μου τω Αιωνίω Δεσπότη και δικαιοκρίτη Θεώ ημών, τω δυναμένω ημάς και Υμάς σώσαι και εκ βάθους καρδίας ολοφυρόμενος αναβοώ:

Στήριξον Ορθοδοξία την Εκκλησίαν Σου Χριστέ και σώσον ημάς της αιωνίου κολάσεως.
Διά δε τον σκανδαλισμόν των ψυχών των πιστών – και μόνον – μη νομίσητε ότι θα εκφύγετε της
ράβδου και της οργής Κυρίου (πράγμα που απευχόμεθα), όμως «ήδη η αξίνη προς την ρίζαν των δένδρων κείται» (Λουκά γ΄9).
Ελάχιστος εν ιερομονάχοις

Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πετρόπουλος, Προϊστάμενος Ιερού ναού Αποστόλου Παύλου Πατρών ".

3 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στον ευθαρσή αρχιμανδρίτη για τη θαρραλέα ομολογία του.Είθε να τον μιμηθούν κι άλλοι κληρικοί αφήνοντας κατά μέρος τον καιροσκοπισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για αλλη μια φορα αποδυκνυει το ρολλο που πρεπει να χει ενας ορθοδοξος κληρικος μεσα στη λαιλαπα του οικουμενισμου που ζουμε---τον ξερω προσωπικα τον π.Νικόδημο εφαρμοζει κατα γραμμα του Μ.Αθανασιου -εις τα περι πιστεως ου χωρει συγκαταβασιν- ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ π.ΝΙΚΟΔΗΜΕ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λεγομένη Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος του Φαναρίου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου αφόρισε αναρμοδίως και αναιτιολόγητα τον Θεολόγο και Ιεροκήρυκα κ. Νικόλαο Ιω. Σωτηρόπουλο, χωρίς καμία διαδικασία (απαγγελία συγκεκριμένης κατηγορίας, κλήση σε απολογία, κοινοποίηση της αποφάσεως, κλπ).
    Προσπάθησαν να "δέσουν" με συνοδική απόφαση, για να φιμώσουν οριστικά τον Ν. Σωτηρόπουλο αφού θεωρήθηκε εύκολος στόχος, (δεν κατέχει κοσμικές θέσεις και αξιώματα, ούτε διαχειρίζεται πλούτη), ώστε για να μην υφίστανται τον έλεγχό του και να φοβίσουν όποιον άλλο θα τολμούσε να σηκώσει φωνή διαμαρτυρίας απέναντι τους.
    Αφορίστηκε ο θεολόγος και ιεροκήρυκας Ν. Σωτηρόπουλος, ο οποίος κατέχει δύο πανεπιστημιακά πτυχία και όλη τη ζωή του την αφιέρωσε στην ιεραποστολή, στο προφορικό και γραπτό κήρυγμα υπέρ της Πίστεως και εναντίον των αιρέσεων, αλλά για τον ηθικά (βλ. ηχογραφημένες συνομιλίες του στην εκπομπή του Σπ. Καρατζαφέρη) και νομικά υπόλογο και κατάδικο πρώην Αττικής Παντελεήμονα, ο Βαρθολομαίος κόπτεται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του να ξαναδικαστεί προκειμένου να τον δικαιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου