Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Εκοιμήθη o παπα-Ευγένιος από την Προβάτα του Αγ. Όρους


Πλήρης ημερών εκοιμήθη πριν λίγες ημέρες, ίσως και ο μακροβιότερος σε ηλικία γέροντας στο Περιβόλι της Παναγίας
το Άγιον Όρος, Ιερομόναχος Ευγένιος Κατρινάκης κατά το αγιορείτικο (παπά Ευγένιος Καστανιάς).

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Επίσκοπος Ροδοστόλου Χρυσόστομος μαζί με τους Ηγουμένους, Μεγίστης Λαύρας Πρόδρομο, Σταυρονικήτα Τύχωνα, Αγίου Παύλου Παρθένιο και Καρακάλλου Φιλόθεο.
Ο μακαριστός γέροντας Ευγένιος, κατά κόσμο Νικόλαος Κατρινάκης, γεννήθηκε το 1914 στην Επαρχία Μεράμπελο του νομού Λασιθίου της Κρήτης.




Το 1926 και σε ηλικία 12 ετών αναχώρησε για το Άγιον Όρος, όπου εκεί εμόνασε στη Προβάτα της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, στο κελί «Παναγία Καστανιά», εξ΄ αρχής μέχρι την ημέρα της κοιμήσεως του.
Να αναφερθεί, ότι ο γέροντας Ευγένιος αγωνίστηκε τόσα χρόνια Οσίως και εναρέτως τόσο σαν απλός Μοναχός, αλλά τόσο και σας Λειτουργός του Υψίστου.
Σύμφωνα με μαρτυρία μοναχού στην «Romfea.gr», ο μακαριστός γέροντας Ευγένιος προείδε το τέλος του, γι΄ αυτό αμέσως ενημέρωσε την συνοδεία του να συγχωρεθούν και εκοιμήθη οσιακά.

Τέλος, η συνοδεία που έμεινε στο κελί, είναι ο Γέροντας (πλέον) Ιάκωβος Ιεροδιάκονος από το νησί της Θάσου, ο Ιεροδιάκονος Γαβριήλ και ο Μοναχός Χριστόφορος.



romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου