Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το facebook μας προκαλεί ζήλια και μιζέρια…


Όχι μια, αλλά συνολικά δύο έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση του facebook προκαλεί κοινωνική απομόνωση και μιζέρια στους χρήστες του. Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές, 1 στους 3 ανθρώπους αισθάνονται δυσάρεστα αισθήματα, όταν επισκέπτονται προφίλ διαδικτυακών τους φίλων.

Εικόνες από διακοπές, χαρούμενα posts ή φωτογραφίες με κατοικίδια αρκούν για να «ενθαρρύνουν» αισθήματα ζήλειας, υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου Humboldt University και του Darmstadt.
Αυτοί που διαρκώς τσέκαραν φωτογραφίες και posts στο facebook ήταν οι περισσότερο δυστυχισμένοι και αυτοί που είχαν ελάχιστες κοινωνικές επαφές.
Το 36% των 600 συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι «μερικές φορές» ή «πολύ συχνά» κατέληγε θυμωμένο, ύστερα από ένα login του στο facebook. Χαρακτηριστικά, ένας χρήστης παραδέχθηκε ότι αισθάνθηκε άσχημα, όταν ανακάλυψε ότι ένας φίλος του είχε περισσότερες online ευχές για τα γενέθλιά του απ΄ότι ο ίδιος στην αντίστοιχη περίπτωση!

http://www.attikipress.gr/40709/to-facebook-mas-prokalei-zhlia-kai-mizeria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου