Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Περί του δονκιχωτικού bug (τεχνικού προβλήματος) του Chrome να βλέπει παντού ανύπαρκτους ιούς


Από την Τεχνική Διαχείριση των "Αναβάσεων"  για τον υποτιθέμενο "Κίνδυνο, και κακόβουλο πρόγραμμα" που επίσης υποτίθεται υπήρχε στις σημερινές "Αναβάσεις" (10/1/2013).
Αιτία όλων η σελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων !! την οποίαν αναγκαστήκαμε να αφαιρέσουμε αν και δεν συντρέχει κάνενας απολύτως λόγος, γιατί οφείλεται σε bug, (τεχνικό πρόβλημα) της Google Chrome. Και σας το γράφουμε υπεύθυνα.

Από τότε που άρχισε να αποκτά αυξημένο μερίδιο αγοράς στους Browser (Φυλλομετρητές) το Google Chrome είχε και έχει μια σωρεία τεχνικών προβλημάτων από τα οποία άλλα επιλύονται σιγά σιγά ενώ φροντίζουν να δημιουργούνται και νέα!
Η Google με τον Chrome προσπάθησε κάποια εποχή να εγκαταστήσει προστασίες κατά υποτιθέμενων απειλών από κώδικες προγραμματισμού script ή java κ.λ.π. αλλά μέχρι τώρα η πορεία της είναι εντελώς αρνητική.
Για παράδειγμα για μήνες ίσως και πλέον του χρόνου βλέπαμε το Chrome να ονομάζει "Κακόβουλο πρόγραμμα" σε ιστοσελίδες τα .ico δηλαδή τα μικρά εικονιδιάκα τα οποία υπάρχουν όπως βλέπετε την διεύθυνση της σελίδας ακριβώς αριστερά.
Ακόμη και κάποιος ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις αλλά δεν στερείται λογικής καταλαβαίνει ότι τα .ico, τα εικονιδιάκια αυτά δεν είναι δυνατόν να περιέχουν κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή (όπως διατείνονται στην Google), επειδή πολύ απλά δεν είναι εκτελέσιμο πρόγραμμα αλλά  ε ι κ ο ν ί δ ι α.
Μετά λύπης μας για να μην βγάζει αυτό το παραπλανητικό μήνυμα σε όσους μας επισκέπτονται και χρησιμοποιούν τον Chrome, αφαιρούσαμε τις ιστοσελίδες οι οποίες υποτίθεται είχαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον στις λίστες των προτεινομένων σελίδων.

Έτσι και σήμερα (10/1/2013) δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικές ενημερώσεις για το ότι, όποιος προσπαθούσε να μπει στην σελίδα Αναβάσεις με τον Chrome, έβλεπε μπροστά του ένα μήνυμα που έλεγε: "Κίνδυνος -Κακόβουλο πρόγραμμα".
Το συγκεκριμένο πρόβλημα το ξαναγράφουμε το έβλεπαν όσοι έμπαιναν με τον Chrome και κανείς άλλος. Όποιος χρησιμοποίούσε τον Mozilla Firefox, τον Internet Explorer, τον Safari, τον Opera, τον Maxthon κ.λ.π δεν είχαν και κυρίως ΔΕΝ έχουν κανένα πρόβλημα !!


Θα σας εξηγήσουμε αναλυτικά τι συμβαίνει με τον Chrome. Όταν έμπαινε κανείς στις "Αναβάσεις" έβλεπε την φωτογραφία (πάνω) όπου φαινόταν ότι υπάρχει κακόβουλο πρόγραμμα.

Αν πατούσε κανείς κάτω-κάτω, δίπλα στο κουμπί "Επιστροφή" το κουμπί "Σύνθετες'" θα έβλεπε την αιτία του υποτιθέμενου προβλήματος.

Όπως βλέπετε φαίνεται ο "διαρήκτης" να είναι το www.jerusalem-patriarchate.info. !!!
Αν τώρα πατήσετε στο κουμπάκι δεξιά του " Συνεχίστε με δική σας ευθύνη" θα δείτε ότι σας βάζει κανονικά στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου.


Τελειώνοντας θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να ξαναδιαβάσετε τα άρθρα που έχουμε γράψει για τον Chrome και την Google που είναι και το πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων και ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικό browser (Φυλλομετρητή) για την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.
Επίσης να μην τρομοκρατήστε με οποιοδήποτε μήνυμα σας εμφανίζει "κακόβολη" προειδοποίηση εκτός αν το εμφανίζει το επώνυμο αντιϊικό πρόγραμμά σας. Και λέμε επώνυμο γιατί τα κάθε λογής προγράμματα που διανέμονται δωρεάν στο διαδίκτυο δεν είναι ασφαλή αντιϊικά προγράμματα, έχουν άλλους σκοπούς, και κερδοσκοπούν συνήθως με τρόπους που δεν γνωρίζετε, όπως για παράδειγμα οι κάθε μορφής Toolbars" που εγκαθιστούν χωρίς να το γνωρίζετε σαφώς και εκμεταλλεύονται τις διαδικτυακές σας κινήσεις.

Με κάθε ευθύνη των γραφομένων μας
από την Τεχνική Διαχείριση των Αναβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου