Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

67 εκατομμύρια παράνομα προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν στη Δάφνη!


Μετά από τις αποκαλύψεις για υποκλοπές και εμπόριο προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών, ακόμη και από το Taxis  τώρα μαθαίνουμε από το Athens Macedonian News Agency ότι περισσότερες από 67 εκατομμύρια εγγραφές και καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) κ.ά., κατείχε παράνομα η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη Δάφνη Αττικής, στην οποία πραγματοποιήθηκε χθες αιφνιδιαστική επιχείρηση από την Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν τώρα τον τρόπο απόκτησης των στοιχείων αυτών, τα οποία προέρχονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το υπουργείο Οικονομικών και άλλες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και κατηγορίες σε άτομα που πιθανόν συνεργάζονταν με την εταιρεία.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο 31χρονος πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν δύο κεντρικοί διακομιστές (servers) με 6 σκληρούς δίσκους ο καθένας, συνολικής χωρητικότητας 870 GB, ένας κεντρικός διακομιστής με 3 σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας, η οποία συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και στη συνέχεια διαθέτει έναντι αμοιβής, φορολογικά στοιχεία και δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων.
Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τη συγκεκριμένη εταιρεία στην περιοχή της Δάφνης και πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της, με τη συνδρομή κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου