Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Θεοφάνεια 2013 στην Κάρπαθο. (Φωτογραφικό υλικό και βίντεο)


Θεοφάνεια 2013 στην Κάρπαθο

Συντάχτηκε από τον  Αρχιμ.Καλλίνικος Μαυρολέων


Μια λαμπρή και ηλιόλουστη ημέρα, σήμερα 6 Ιανουαρίου, που γιορτάζουμε  τα Θεοφάνεια, έγινε αφορμή να συρρεύσουν πλήθη κόσμου στο λιμάνι της Καρπάθου, με τα καταγάλανα νερά. Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρπάθου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου.
Αμέσως μετά, ξεκίνησε η πομπή, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Μιχάλης Χανιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γεώργιος Νισύριος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Γεώργιος Δήμαρχος, Ιωάννης Χαροκόπος και Γεώργιος Γεργατσούλης, ο Πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ κ.Γεώργιος Χατζηκουτσός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Φρούραρχος Ανχης κ.Εμμανουήλ Κλαουράκης και οι λοιπές στρατιωτικές αρχές, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.
Έξω από το Λιμεναρχείο είχε στηθεί εξέδρα, με ιδιαίτερο προστατευτικό κιγκλίδωμα και τιμητικό άγημα των ανδρών και των γυναικών του Λιμεναρχείου, αποτέλεσμα της άριστης φροντίδας του Λιμενάρχη κ.Νικολάου Σουρούνη, όπου και έγινε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων.
Στα παγωμένα νερά έπεσαν 8 νέοι και τον σταυρό ανέσυρε ο κ.Θεοδόσης Ασημόγλου, τον οποίο και συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος.
Η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε προσφορά εορτίου πρωινού στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο.
Το μεσημέρι, κατά τη συνήθεια που έχει επικρατήσει από την πρώτη χρονιά που καταστάθηκε στο νησί μας ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο προσέφερε γεύμα στον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του στο Εστιατόριο  «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ».
Αρχιμ.Καλλίνικος Μαυρολέων











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου