Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αρχίζει σε λίγο το ηλεκτρονικό "μαρκάρισμα" των πολιτών- ζώων. Ανακοίνωσαν την αντικατάσταση του βιβλιαρίου υγείας με μία "έξυπνη" τσιπαρισμένη κάρτα


Λίγα εικοσιτετράωρα πρίν την ψήφιση των πιό λαοκτόνων μέτρων που έχουν περάσει ποτέ απο την ελληνική βουλή.
Την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή η ...στοργική τους κατοχική κυβέρνηση (αυτή δηλαδή που τους πετσόκοψε τις συντάξεις και τους μισθούς και τους επέβαλλε εκατοντάδες νέους φόρους και χαράτσια)τους αναγκάζει να πληρώσουν ακόμα παράπανω για συμμετοχή σε φάρμακα και νοσηλεία.

Την ίδια στιγμή που για χάρη μιας ισραηλινο- γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας παραγωγής φθηνών και αμφιβόλου ποιότητας γεννοσήμων, υποχρεώνουν τους γιατρούς να συνταγογραφούν αναφερόμενοι μόνο στην δραστική ουσία του φαρμάκου και τα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετέχουν μόνο στα φθηνότερα εξ αυτών γεννόσημα.
Ο Δ/νων Σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βλάσης Σφυρόερας και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Μιχάλης Κούτρας ,  είχαν το θράσος να δώσουν συνέντευξη τύπου στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας ανακοινώνουν ότι όπου νάναι θα καταργήσουν τα βιβλιάρια υγείας τα οποία θα αντικατασταθούν με τις τσιπαρισμένες και κατ΄αυτούς "έξυπνες" κάρτες υγείας.
Ας δούμε  όμως πρώτα την  "φαρμακερή" είδηση :
    Έρχεται η Smart Card υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία
    Από το βιβλιάριο ασθενείας στην εποχή της ηλεκτρονικής Smart Card στοχεύουν να περάσουν οι ασφαλισμένοι της Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν την Πέμπτη  (1/11/2012) ο Δ/νων Σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βλάσης Σφυρόερας και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Μιχάλης Κούτρας.
    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν για την πορεία υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την εφαρμογή της έξυπνης κάρτας ασφαλισμένου (Smart Card).

    Ο κ. Σφυρόερας έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί ένα από τα λίγα έργα της τελευταίας διετίας το οποίο προχώρησε με ταχείς ρυθμούς και σχεδόν χωρίς καθόλου χρηματοδότηση.
    Τόνισε πως σε κανένα άλλο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παγκοσμίως δεν έχει σημειωθεί διείσδυση σε ποσοστό 92% του συνόλου των συνταγών που εκτελούνται ηλεκτρονικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης έκανε μία σύντομη αναφορά στην επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τη σύνδεση με την έξυπνη κάρτα ασφαλισμένου (Smart Card) που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα σε συνδυασμό με τον ιατρικό φάκελο για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
    Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ κος Κούτρας ο οποίος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα φιλοδοξεί να οδηγήσει τον ΟΠΑΔ από την εποχή του βιβλιαρίου στην εποχή της ‘έξυπνης κάρτας’, με σημαντικά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως, με τον ασφαλισμένο στο επίκεντρο αυτού του εκσυγχρονισμού».
    Το επόμενο βήμα στη χρήση των καρτών ασφάλισης μπορεί να είναι η κάρτα αυτή
    να προδιαγραφεί και ως Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ), κάτι που θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία της, θα απαλείψει το λειτουργικό κόστος της ξεχωριστής έκδοσης αυτής και θα καταργήσει την ανάγκη προσέλευσης του κοινού στον ΟΠΑΔ .
http://asfalisinet.gr

Υπάρχουν πολλοί που θα πουν :
" Δε πάνε να βγάλουν όσες κάρτες- χαφιέδες θέλουν, εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα και δεν με ενδιαφέρει όσο και αν με φακελλώνουν"
 Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Ειστε σίγουροι πως δεν κινδυνεύετε επειδή δήθεν δεν έχετε να ..κρύψετε κάτι;

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την είσηγηση του οικονομολόγου και ειδικού ερευνητή κ. Στάθη Αδαμόπουλου, απο την ημερίδα για τις νέες ταυτότητες και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που διοργάνωσε πριν λίγες εβδομάδες η "Εστία Πατερικών Μελετών" υπο την αιγίδα της Ι.Μ Πειραιώς, και θα αντιληφθείτε πως αυτά που μας παρουσιάζουν ως θεραπεία "πάσας νόσου" του συστήματος είναι απλώς η 'εξυπνη προαπαγάνδα προκειμενου να μας πείσουν να πάρουμε ένα "Εισιτήριο χωρίς επιστροφή" (όλες οι αποκαλυπτικές εισηγήσεις της ημερίδας έχουν δημοσιευτεί ΕΔΩ)
 Νέες Ταυτότητες - Διεθνής πρακτική (Στάθης Αδαμόπουλος - ΣΕΦ 6/10/2012 Ημερίδα )

Κλασσικοπερίπτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου