Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

"Κραυγή ελευθερίας" χαρακτήρισε ο πάπας Βενέδικτος την Αραβική Άνοιξη!


Σχόλιο Αναβάσεων: Υποτίθεται ότι ο πάπας πήγε κοντά στους καθολικούς, οι οποίοι με συνεχόμενες εκκλήσεις τον παρακαλούσαν να επέμβει σταματώντας τις απαγωγές, σφαγές, βιασμούς χριστιανών από τους ισλαμιστές δολοφόνους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, τους παραστρατιωτικούς της Τουρκίας, τους πράκτορες της CIA και κάθε άλλο συναπάντημα.  Ακούστε (εδώ) τι λέει η καθολική μοναχή Agnès Mariam de la Croix η οποία ζει στη Συρία εδώ και 20 χρόνια, και συγκρίνετε τι λέει ο πάπας. Διαβάστε και Ομολογία Σύρων ισλαμιστών: "Τάγματα Θανάτου εξοντώνουν "Ελληνορθόδοξους"
Σύριοι ισλαμιστές αντάρτες πολιορκούν χριστιανικό χωριό
Σφαγιάζοντ​αι οι Χριστιανοί από τους ισλαμοφασί​στες μισθοφόρους του ΝΑΤΟ στη Συρία… (Βίντεο)
«Αν δε μας βοηθήσετε θα μας σκοτώσουν» - μια κραυγή απόγνωσης προς όλους μας από τους χριστιανούς της Συρίας
Η ελληνική καταγωγή των Ρωμιών της Συρίας που σήμερα σφαγιάζονται από τους μουσουλμάνους
Τι ακριβώς συμβαίνει στην Συρία και τι προσπαθούν να δείξουν τα ΜΜΕ της Παγκόσμιας Τάξης;

"Κραυγή ελευθερίας" χαρακτήρισε ο πάπας Βενέδικτος την Αραβική Άνοιξη
Ο πάπας Βενέδικτος χαρακτήρισε σήμερα θετικές τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή των δικτατορικών καθεστώτων στην Τυνησία, την Αίγυπτο και την Υεμένη.
"Η Αραβική Άνοιξη είναι κάτι το θετικό, ένας πόθος για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη συνεργασία, την ανανέωση της αραβικής ταυτότητας", είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του από τη Ρώμη στη Βηρυτό, για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Λίβανο.
"Αυτή η κραυγή ελευθερίας, που προέρχεται από μια νεολαία πιο ευνοημένη πολιτιστικά και επαγγελματικά, η οποία επιθυμεί να συμμετάσχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή, είναι μια υπόσχεση, κάτι το πολύ θετικό. Και αυτό ακριβώς χαιρετίσαμε εμείς οι χριστιανοί", εξήγησε ο πάπας.
Ωστόσο, πρόσθεσε ο ποντίφικας "γνωρίζουμε ότι μια τόσο σημαντική κραυγή ελευθερίας διατρέχει τον κίνδυνο να ξεχάσει μια ουσιώδη πλευρά της ελευθερίας, την ανεκτικότητα απέναντι στον άλλο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε αυτή η έννοια της ελευθερίας να κατευθυνθεί στη σωστή πορεία".

Ο πάπας επέκρινε τον φονταμενταλισμό, σημειώνοντας ότι αποτελεί μια "παραχάραξη της θρησκείας". Όπως είπε, έργο της Εκκλησίας και των θρησκειών είναι να βοηθήσουν στην κάθαρση των ανθρώπων. "Το έργο αυτό πρέπει να καθιστά σαφές ότι κάθε άνθρωπος έχει δημιουργηθεί κατ΄ εικόνα του Θεού και πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο" είπε, τονίζοντας ότι "το βασικό μήνυμα της θρησκείας θα πρέπει να είναι η καταδίκη της βίας η οποία είναι μια παραποίηση, ακριβώς όπως και ο φονταμενταλισμός".
Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βηρυτού ο πάπας δήλωσε ότι είναι ένας "προσκυνητής για την ειρήνη" για όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
"Έρχομαι εδώ σε μια συμβολική κίνηση ως προσκυνητής για την ειρήνη και ως φίλος όλων, ανεξάρτητα από την προέλευση και τις πεποιθήσεις τους", είπε μιλώντας στα γαλλικά και, απευθυνόμενος στους Λιβανέζους αξιωματούχους και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτεί, πρόσθεσε στα αραβικά: "Ήρθα για να σας φέρω ειρήνη".
"Ο λαός του Λιβάνου αποτελεί το παράδειγμα της αμοιβαίας συνύπαρξης για τη Μέση Ανατολή και όλον τον κόσμο", κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Το φοβερό στην περίπτωση του πάπα και τής ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ είναι ότι οι δικοί μας ιεράρχες συγχνωτίζονται μαζί του συγκατατιθόμενοι στην αποστασία !!!!! ολοι ξέρουν αλλά φοβουνται μήπως πέσουν σε κατάκριση!!!!! ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ .....ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ!!!!!! ΦΟΒΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου