Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συνυπογράφουν επίσημα τις αισχρές βλασφημίες κατά του Γέροντα Παϊσίου ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ!!!


Σχόλιο Αναβάσεων: Για να πούμε την αλήθεια, είναι τόση η πνευματική σήψη στον πολιτικό κόσμο που δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό, ιδικά από τους "συνωστισμένους" στα συγκεκριμένα άθεα πολιτικά κόμματα.
Το κατοχυρωμένο συνταγματικό αυτονόητο της προστασίας του προσώπου και της μνήμης του κάθε Έλληνα πολίτη, όπως επίσης και ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας ενός λαού, δεν αναγνωρίζεται από τα συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα.
Δεν είδαμε ποτέ να έχουν την ίδια άποψη και για το επίκαιρο θέμα περί ταινίας Μωάμεθ, ή των υπολοίπων θρησκειών και σεκτών που δρουν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας, και αυτό από μόνο του ομολογεί το μίσος και το μένος που υπάρχει απέναντι, μ ό ν ο  στην Ορθοδοξία και τις έννοιες Ελλάδα- Έλληνας -ελληνισμός. (Να θυμηθούμε την γεμάτη μίσος φωτογραφία που πατούν τον Εσταυρωμένο από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ)

Συνυπογράφουν επίσημα τις βλασφημίες κατά του Γέροντα Παϊσίου ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ!!!

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στηρίζει τον 27χρονο που διατηρούσε σελίδα στο Facebook η οποία σατίριζε τον Γέροντα Παΐσιο. Θέλει να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο. Πώς τοποθετείται η ΔΗΜΑΡ.
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του 27χρονου στην επικείμενη δίκη του.
«Όταν ο νόμος εξισώνει την βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος. Θέλω να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης, του 27χρόνου που συνελήφθη», γράφει χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ συμπληρώνει γράφοντας: «Τι πιστεύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Ρουπακιώτης για την ισχύουσα νομοθεσία περί βλασφημίας και την σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η Δημαρ;»

Η δήλωση της ΔΗΜΑΡ για την υπόθεση
«Μία ημέρα μετά την επερώτηση της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προς τους Υπουργούς Παιδείας και  Δημόσιας Τάξης, με θέμα την προσβολή της μνήμης του γέροντα Παΐσιου από χρήστη του Facebook, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε και στο οποίο αναφέρεται ότι «συνέλαβε 27χρονο ημεδαπό για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων», διότι «διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό»-σχημάτισε δικογραφία εναντίον του και τον οδήγησε στην Εισαγγελία Αθηνών.
Έχουμε έτσι άλλο ένα κρούσμα δίωξης βάσει των νόμων περί βλασφημίας (υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Ιουλίου 2012, βάσει των ίδιων νόμων συνελήφθησαν τρεις ηθοποιοί της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας - ζήτημα, για το οποίο η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε στις 6/9 ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης).
Πρόκειται για μια σύλληψη η οποία αφενός, στο συμβολικό επίπεδο, δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει:  η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις.
Συλλήψεις τέτοιου φονταμενταλιστικού χαρακτήρα -οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα- προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.
Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων περί βλασφημίας και τον τυπικό και ουσιαστικό εναρμονισμό των κανόνων που ρυθμίζουν την ελευθερία του λόγου με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα  σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα».
agioritikesmnimes.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι Κουβέληδες , Τατσόπουλοι , Μάνοι, Παπαδημουληδες κ.α. ας βγούν να πουν δημόσια στους Μουσουλμάνους , οτι η ταινία για τον Μωαμεθ είναι σάτιρα ή ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και άλλες τέτοιες μπούρδες...... Και μετά ας υπερασπιστουν τον 27χρονο..... Δημόσια όμως..... Πολύ θα μου άρεσε σαν εικόνα...... Πολύυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου