Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Σεβασμός και Μελέτη για το 1821. Κωνσταντίνος Χολέβας


Σεβασμός και Μελέτη για το 1821

Κωνσταντίνος Χολέβας- ΠολιτικόςΕπιστήμων 

Δεν είναι λίγα τα φαινόμενα ασέβειας, χλευασμού και παραποίησης της αλήθειας ως προς την Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Για να βοηθήσω τη μνήμη των αναγνωστών αναφέρω ορισμένα γεγονότα των τελευταίων ετών που στενοχώρησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Το σχολικό βιβλίο της κ. Μ. Ρεπούση αγιοποιούσε την Τουρκοκρατία και προσπαθούσε να παρουσιάσει το παιδομάζωμα σαν ένα απλό στρατολογικό γραφείο! Έλληνες ιστορικοί συνεργάσθηκαν στην προσπάθεια του Τζορτζ Σόρος και άλλων ιδρυμάτων για να παρουσιάσουν μία τετράτομη Ιστορία των Βαλκανίων με φιλοτουρκική και φιλοσκοπιανή θεώρηση των πραγμάτων.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ παρουσίασε μία σειρά 8 επεισοδίων που κατέληγε σε δύο ατεκμηρίωτα συμπεράσματα: Πρώτον ότι περνούσαν θαυμάσια οι πρόγονοί μας υπό τους Οθωμανούς και δεύτερον ότι δεν υπήρχαν Έλληνες πριν από το 1780!
Στη συνέχεια είδαμε να εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ένας κύριος που δηλώνει συγγραφέας και έγινε γνωστός διότι χλεύασε μέσω διαδικτύου τον Θ. Κολοκοτρώνη. Και προ δύο μηνών ανέβηκε στη σκηνή του Φεστιβάλ Αθηνών μία θεατρική παράσταση που διακωμωδούσε τον εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο και προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Εάν όλα αυτά συνδυασθούν με την τουρκολαγνεία μερικών τηλεοπτικών καναλιών οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πίσω από την οικονομική κρίση υπάρχει βαθύτατη πνευματική, ηθική και πολιτιστική κρίση. 
Μειοψηφίες θορυβώδεις, άλλοτε με εγχώρια και άλλοτε με έξωθεν χρηματοδότηση, έχουν βάλει σκοπό να αποκόψουν τον Ελληνισμό από το ιστορικό παρελθόν του, να αποσυνδέσουν την Ορθοδοξία από την εθνική μας ταυτότητα, να αποδομήσουν τις μεγάλες στιγμές και τα ανδραγαθήματα του Έθνους, να χλευάσουν τούς αγίους και τους ήρωες, να καθαγιάσουν τους εχθρούς και τους κατακτητές. 

Πιστεύω ότι άλλοι σκοπίμως και άλλοι από ιδεοληψία υπηρετούν δύο σκοπούς. Α) Να επιταχύνουν την αποδοχή εθνικώς επιβλαβών λύσεων υπέρ της Τουρκίας και των Σκοπίων και να αποχαυνώσουν τον μέσο Έλληνα που ήδη είναι ψυχικά κουρασμένος από την κρίση. 
Β) Να οικοδομήσουν μία νέα εθνική ταυτότητα χωρίς ιστορική και θρησκευτική συνείδηση με σκοπό να αποδεχθούμε τη λαθρομετανάστευση, την πολυπολιτισμικότητα, την υλιστική παγκοσμιοποίηση και τελικά να μετατραπούμε σε μία άβουλη μάζα που θα καταναλώνει ό, τι διαφημίζεται και θα υπακούει σε Τρόικες και εντολές εξωτερικού.
Ευτυχώς υπάρχουν τα αντισώματα. Η δράση των εθνοαποδομητών προκαλεί αντίδραση. Και πολλές φορές η αντίδραση γίνεται σοβαρά, τεκμηριωμένα, επιστημονικά και εποικοδομητικά. Αναφέρω χαρακτηριστικά δύο παραδείγματα. 

Στην περίπτωση  του «συνωστισμένου» βιβλίου   και της ανιστόρητης σειράς του ΣΚΑΪ το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΝΤΙΒΑΡΟ ( www.antibaro.gr) συγκέντρωσε ντοκουμέντα, πηγές και επιχειρήματα και τα παρουσίασε με οπτικοποιημένο τρόπο ώστε να έχουν υλικό στα χέρια τους οι καλόπιστοι μελετητές και ιδίως οι δάσκαλοι και οι μαθητές. 
Ως μία γενικότερη αντίδραση στην υπονόμευση της ιστορικής μνήμης έρχεται τώρα η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να διοργανώσει μία σειρά δέκα συνεδρίων από εφέτος μέχρι και το 2021, οπότε και συμπληρώνονται ακριβώς τα 200 χρόνια  από την Εθνεγερσία. 
Η σειρά των συνεδρίων έχει γενικό τίτλο «1821-2021: 10 Συνέδρια για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως».   Το πρώτο από αυτά θα διεξαχθεί στη Μονή Πεντέλης την Παρασκευή 12   και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου. 
Η επιστημονική επιτροπή με Πρόεδρο τον Ακαδημαϊκό και έγκριτο ιστορικό Κων. Σβολόπουλο και αντιπρόεδρο τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μεταλληνό, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου, έχει επιλέξει μία σειρά από αξιόλογους επιστήμονες, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις πηγές και τους ιστοριογράφους της Τουρκοκρατίας και του 1821.  
Ας σεβαστούμε επιτέλους την Εθνεγερσία μας! 

Κ.Χ. 5.9.2012 - Κυριακάτικη Δημοκρατία 9.9.2012

Σημείωση: Οι υπογραμμίσεις είναι των Αναβάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου