Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Βρήκαν στο Τραχώνι Κύπρου τα οστά αγνοούμενου βρέφους, της μητέρας του, της 11χρονης θείας του και πολλών άλλων κακοποιημένων και δολοφονημένων Κυπρίων!


Βρήκαν στο Τραχώνι Κύπρου  τα οστά αγνοούμενου βρέφους ! 
Αφιερωμένο στον νεοθωμανικό Αντέννα, με αφορμή την χαρακτηριστική αδυναμία των Τούρκων σε βρέφη και μητέρες, 11χρονα κορίτσια, γέρους και αμάχους!! 

Ήταν μόλις μερικών μηνών και οιΤούρκοι το δολοφόνησαν μαζί και τη μητέρα του, την ενδεκάχρονη θεία του, τη γιαγιά του και άλλους άμαχους. Τα οστά βρέθηκαν κοντά στο Τραχώνι, από όπου κατάγονται οι δολοφονηθέντες!

Η πληροφορία είναι συγκλονιστική, αφού σύμφωνα με αυτήν εντοπίστηκαν τα οστά του νεαρότερου αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής. Πρόκειται για βρέφος μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974) που οι Τούρκοι το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Δολοφόνησαν επίσης τη μητέρα του, την 11χρονη αδελφή της μητέρας του, τη γιαγιά του και άλλους άμαχους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τον Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου από το Τραχώνι Κυθρέας.
Οι ενδείξεις για εντοπισμό του μικρότερου αγνοούμενου της εισβολής προκύπτουν από τον εντοπισμό εννέα λειψάνων αγνοουμένων (συμπεριλαμβανομένων και οστών βρέφους) στα κατεχόμενα, που παραπέμπουν σε ομαδική δολοφονία που διέπραξαν οι Τούρκοι σε βάρος γυναικοπαίδων τον Αύγουστο του 1974.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», τα οστά βρέθηκαν στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας Αμμοχώστου κοντά στο χωριό Τραχώνι και οι εκταφές έγιναν σε δύο φάσεις. Αρχικά βρέθηκε αριθμός οστών και στη συνέχεια το συνεργείο ανέστειλε την εκσκαφή. Ωστόσο, επανήλθε σε μεταγενέστερο στάδιο και εντόπισε και άλλα λείψανα.
Όπως προκύπτει από τον κατάλογο των αγνοουμένων, στο Τραχώνι εξαφανίστηκαν οι ακόλουθοι:
- Κυριάκου Ανδρέας του Κυριάκου γεννηθείς το 1974 στο Τραχώνι Κυθρέας. Εξαφανίστηκε στις 14/8/1974. - Ανδρέου Αγγελική του Κυριάκου γεννηθείσα στο Τραχώνι Κυθρέας. Οικογενειακή κατάσταση απροσδιόριστη, πολίτις. Εξαφανίστηκε στις 15/8/1974 στο Τραχώνι Κυθρέας.
- Ανδρέου Θεμιστούλα του Ανδρέα γεννηθείσα το 1953. Τόπος καταγωγής Τραχώνι Κυθρέας. Άγαμος, πολίτις. Εξαφάνιση 15/8/1974 στο Τραχώνι Κυθρέας.
- Ανδρέου Μάρω του Ανδρέα γεννηθείσα 1955. Οικογενειακή κατάσταση απροσδιόριστη, πολίτις. Τόπος εξαφάνισης, Τραχώνι Κυθρέας.
- Γιακουμά Νικολάου του Γιακουμά. Έτος γέννησης 1925 στο Τραχώνι Κυθρέας. Έγγαμος, πολίτης. Τόπος εξαφάνισης Τραχώνι στις 14/8/1974.
- Γιακουμά Παντελίτσα του Βασίλη. Γεννηθείσα το 1932. Τόπος καταγωγής Τραχώνι Κυθρέας. Οικογενειακή κατάσταση απροσδιόριστη, πολίτις. Τόπος εξαφάνισης Τραχώνι Κυθρέας 14/8/1974.
- Ηλία Ανδρέας, γεννηθείς το 1904 στο Τραχώνι Κυθρέας. Οικογενειακή κατάσταση απροσδιόριστη, πολίτης. Εξαφανίστηκε στις 14/8/1974 στο Τραχώνι.
- Θεμιστοκλέους Ελένη του Ανδρέα. Γεννηθείσα το 1903 στο Τραχώνι Κυθρέας. Οικογενειακή κατάσταση απροσδιόριστη, πολίτις. Εξαφανίστηκε στις 15/8/1974 στο Τραχώνι Κυθρέας.
- Ττοούλα Χριστόδουλος του Στέλιου. Γεννηθείς το 1909 στο Τραχώνι Κυθρέας. Έγγαμος, πολίτης. Εξαφανίστηκε στις 15/8/1974 στο Τραχώνι.
Εκτός από τον μικρό Ανδρέα, ανήλικη (ηλικίας 11 χρόνων) ήταν και η Ανδρέου Σούλλα του Ανδρέα, η οποία γεννήθηκε το 1963.
Όταν εκδηλώθηκε η δεύτερη τουρκική εισβολή, η οικογένεια Ανδρέου επεχείρησε να εγκαταλείψει το Τραχώνι αφού έφτασαν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι εισέρχονταν στο χωριό. Δύο μέλη της οικογένειας, δηλαδή ο πατέρας και ο γαμβρός του (πατέρας του βρέφους) φέρονται να προχώρησαν μπροστά από τους υπόλοιπους για να ελέγξουν κατά πόσον ο δρόμος είναι ελεύθερος από Τούρκους στρατιώτες. Σε κάποια στιγμή έπεσε όλμος και τραυματίστηκε ο αδελφός του πατέρα (Ανδρέου), οπόταν η οικογένεια διασκορπίστηκε. Ακολούθως έφτασαν επί τόπου Τούρκοι στρατιώτες και μετά από αυτό δεν υπάρχουν άλλες μαρτυρίες για το τι απέγιναν κάποια μέλη της οικογένειας.
Ο μικρός Ανδρέας βρισκόταν στην αγκαλιά, της μητέρα του. Αυτό δεν εμπόδισε τους Τούρκους να τους δολοφονήσουν και τους δύο, όπως και τη μικρότερη αδελφή της μητέρας του ηλικίας 11 ετών, καθώς και άλλα μέλη της ομάδας που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι Τούρκοι φέρονται να τους κατέβασαν από το όχημα στο οποίο επέβαιναν και να τους εκτέλεσαν.
Όλοι συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι απέγιναν. Η ταυτότητα των λειψάνων που έχουν εντοπιστεί θα διαπιστωθεί ίσως σε μερικά χρόνια, εκτός και αν επισπευσθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των λειψάνων.
Η δολοφονία ανηλίκων και μάλιστα βρεφών στην αγκαλιά της μάνας τους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα και την έλλειψη σεβασμού στη ζωή που επέδειξαν οι Τούρκοι.


ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΤΑΦΟΣ 
Όπως πληροφορείται ο «Φ» σχετικά πρόσφατα βρέθηκε και άλλος ομαδικός τάφος στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες. Μέχρι στιγμής στον τάφο βρέθηκαν οκτώ λείψανα και οι εκσκαφές συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, τα λείψανα ανήκουν σε πολίτες.

Φιλελεύθερος Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

2 σχόλια:

  1. Αγγελικη του Κυριακου, ειναι η μητερα του μικρου Ανδρεα. Η Θεμιστουλλα, η Μαρω και η Σουλα Ανδρεου, ειναι θειες του μικρου Ανδρεα. Ενω η Ελενη Θεμιστοκλεους ειναι η γιαγια του μικρου Ανδρεα. Παντελιτσα Γιακουμη ειναι η αδερφη της γιαγιας του μικρου Ανδρεα. Νικολας Γιακουμα και οχι Γιακουμα Νικολαου, ειναι ανδρεας της Παντελιτσας και μαζι τους βρισκοταν και ο υιος τους Μαριος Νικολαου Γιακουμη οποιος δεν αναγραφεται. Ητανε τοτε 15 ετων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο γραφοντας ειναι Ανδρεας Νικολαου υιος του Νικολα και της Παντελιτσας και αδδερφος του Μαριου Νικολαου Γιακουμη. Θειος του μικρου Ανδρεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου