Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δήλωση βόμβα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για την Μονή Βατοπαιδίου : «Δεν έχουμε απόδειξη δωροδοκίας»

«Στην….  αναφορά έβγαλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τον τρόπο λειτουργίας των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής!».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: ΝΑ ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ.
Δεν είναι η πρώτη  φορά, ούτε είναι ο πρώτος ο κ. Βενιζέλος που αναφέρει για την  υπόθεση του Βατοπαιδίου ότι: «δεν έχουμε απόδειξη δωροδοκίας».
Δεν υπάρχει απόδειξη δωροδοκίας ενώ έχουν περάσει  ήδη περίπου δύο χρόνια από όταν ξεκίνησε η υπόθεση αυτή.
Πολύ σωστά αναφέρει ο κ. Υπουργός ότι η Εξεταστική δεν κάνει καλά την δουλειά  της, διότι θα έπρεπε να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των Υπουργών και  θα ξεκαθάριζε σύντομα μέσα σε διάστημα ενός μηνός ότι πράγματι δεν υπάρχει καμία δωροδοκία.
Εξάλλου ο ίδιος  ο Υπουργός «έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται όλοι οι πολιτικοί  συλλήβδην ύποπτοι για παράνομο πλουτισμό… και οι νυν Υπουργοί ως υποψήφιοι εγκληματίες ενώ  πρότεινε: «τα πόθεν έσχες των  πολιτικών να είναι προσβάσιμα σε όλους μέσω του διαδικτύου».
Αυτό όμως αποφεύγεται  για ευνόητους λόγους και προκειμένου  να δημιουργούν προβλήματα σε μία Ιερά Μονή του Αγίου Όρους όσοι εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα βάλλοντας κατά της Μονής Βατοπαιδίου για να αποδειχθεί το πολιτικό σύστημα καθαρό!!! Δηλαδή οι πολιτικοί καθαροί και οι μοναχοί όχι!!!
Οι μοναχοί όλοι γνωρίζουν, ότι δεν έχουν προσωπικούς λογαριασμούς και χρήματα αλλά εξυπηρετούν ακόμη και με προσωπική θυσία τους ανιδιοτελείς σκοπούς αναστήλωσης, συντήρησης των κειμηλίων
, φιλοξενίας και άλλων φιλανθρωπικών σκοπών της μεγάλης Αγιορείτικης Μονής.
Δεν συμφέρει τους πολιτικούς να συγκρίνονται με τους μοναχούς του  Αγίου Όρους, διότι σε οποιαδήποτε  περίπτωση όσο και αν προσπαθούν να «κατασκευάσουν» κατηγορίες στο  τέλος όλοι γνωρίζουν ότι η  προσπάθειά τους αυτή είναι ανυπόληπτη.
Δεν μπορούν να μας  πείσουν ότι άνθρωποι που άφησαν οικογένεια, επιστημονική και επαγγελματική  καριέρα, αλλά και κάθε απόλαυση του  κόσμου είναι χειρότεροι από αυτούς. Μάλλον το τελείως αντίθετο συμβαίνει.
«Δεν έχουμε απόδειξη δωροδοκίας…» λέει ο Υπουργός, αλλά στην αλήθεια δεν έχουμε ούτε καν «λανθασμένη εκτίμηση».
Οι πολιτικοί δεν  σεβάστηκαν την περιουσία του  Αγίου Όρους που είναι περιουσία  του λαού ούτε καν όπως την σεβάστηκαν οι Οθωμανοί.
Δεν γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχει Νομοθετικό Διάταγμα του 1924 όπου επέλυσε τελικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας με συμβιβασμό εφόσον η Μονή εκτός των άλλων εκτάσεων που έδωσε στο Κράτος (πέρα από 110.000 στρέμματα στη Χαλκιδική) ειδικότερα με το Ν.Δ. έδωσε και 38.000 στρέμματα για να λήξει αυτό το θέμα;
Είναι γνωστό αυτό βέβαια στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά «καμία φορά το μικρό υπονομεύει το μεγάλο» λέει ο Υπουργός.
Aναφερόμενος στις υποθέσεις με πρωταγωνιστές πολιτικούς που απασχολούν την κοινή γνώμη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμενε στην πολιτική πλευρά του ζητήματος και όχι στην ποινική.
Εφόσον δεν υπάρχει  δωροδοκία και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σκάνδαλο ούτε καν  ποινική υπόθεση ποιά μικροπολιτικά  συμφέροντα συνεχίζουν την υπόθεση  ως δήθεν σκάνδαλο;
Ο Υπουργός αναφέρει στις δηλώσεις του: «Να γίνει αντικείμενο  επανεξέτασης η διαδικασία και η  μέθοδος των Εξεταστικών Επιτροπών».
Μήπως δεν γνωρίζει η Εξεταστική Επιτροπή τις απόψεις  των ειδικών οι οποίοι κατέθεσαν  σε αυτήν; Αλλά ο Πρόεδρος της Εξεταστικής  κ. Μπεντενιώτης, ενώ όλοι οι ειδικοί είπαν ότι τα πάντα στο Βατοπαίδι είναι ξεκάθαρα, είπε το εξής απίθανο: «Τα συμπεράσματα τα έχει βγάλει η κοινή γνώμη πριν από εσάς (τους ειδικούς)…».
Ποια κοινή γνώμη; Την κοινή γνώμη που τροφοδοτούν  τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής  βγαίνοντας την ώρα της εξέτασης από την Επιτροπή και δίνοντας στους δημοσιογράφους απίθανες πληροφορίες, οι οποίοι τις διοχετεύουν στην κοινή γνώμη.
Κάποιος είπε ότι  αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!!! (Όλοι γνωρίζουμε ότι δια Νόμου οι διαδικασίες  των ανακρίσεων είναι μυστικές).
Τις βγάζουν όμως οι βουλευτές μας στον αέρα για  να δημιουργούν την κοινή γνώμη  που μετά οι ίδιοι την χρησιμοποιούν  όπως τους αρέσει!!!
Τι είπαν οι ειδικοί; Θα σας ενημερώσουμε σύντομα!!!
Όπως θα σας ενημερώσουμε και με πιο απίθανο τρόπο προσπαθεί  η Εξεταστική εφόσον δεν υπάρχει  καμία δωροδοκία να οδηγήσει τις  έρευνες σε άλλου τύπου «νόμιμες παρανομίες».
Συγκεκριμένα  αναφέρεται η εφημερίδα «Ελεύθερος» στις δηλώσεις του Υπουργού κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου:
«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος  σε χθεσινές δηλώσεις του επεσήμανε  την επιτακτική ανάγκη να γίνει αντικείμενο  επανεξέτασης η διαδικασία και η  μέθοδος των Εξεταστικών Επιτροπών  υπογραμμίζοντας ότι «καμία φορά το μικρό υπονομεύει το μεγάλο».
«Ωστόσο αναφερόμενος στις υποθέσεις με πρωταγωνιστές πολιτικούς που απασχολούν την κοινή γνώμη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμενε στην πολιτική πλευρά του ζητήματος και όχι στην ποινική. Για την υπόθεση του Βατοπαιδίου είπε ότι: «δεν έχουμε απόδειξη δωροδοκίας αλλά απόδειξη λανθασμένης εκτίμησης».
«Εξάλλου  ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε  μήνυμα προς τους πολίτες τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται όλοι οι πολιτικοί συλλήβδην ύποπτοι  για παράνομο πλουτισμό… και οι νυν Υπουργοί ως υποψήφιοι εγκληματίες  ενώ πρότεινε: «τα πόθεν έσχες  των πολιτικών να είναι προσβάσιμα σε όλους μέσω του διαδικτύου».
Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου