Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Προσοχή. Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, για το προσεχές βουδιστικό σεμινάριο

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, για το προσεχές βουδιστικό σεμινάριο

 Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 ξεκινά σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας πενθήμερο σεμινάριο με τίτλο «Θετική σκέψη, ευοίωνες ευχές, η δύναμη και η σημασία τους».
Το σεμινάριο είναι καθαρά βουδιστικό και περιλαμβάνει διαλογισμούς και μυήσεις οι οποίες είναι, όχι μόνον ασυμβίβαστες με την ιδιότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού, αλλά μπορεί να αποβούν και ιδιαίτερα επικίνδυνες για την πνευματική και σωματική υγεία του ανθρώπου.

Το σεμινάριο θα γίνει από Θιβετιανό δάσκαλο που θα παρουσιάσει τη βουδιστική διδασκαλία, η οποία αποτελεί «σύστημα αυτοσωτηρίας και θεοποίησης του εαυτού».
Οι ισχυρισμοί των διοργανωτών ότι «η θετική σκέψη και οι ευοίωνες ευχές μπορούν να αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο» χαρακτηρίζονται από έλλειψη ρεαλισμού και έχουν βάση αποκρυφιστική.

Η πίστη ότι οι οποιεσδήποτε τεχνικές μπορούν να επηρεάσουν την πραγματικότητα συναντάται στη μαγεία και σε χώρους εξωχριστιανικούς, όπου η εγωιστική στροφή στον δήθεν παντοδύναμο εαυτό διώχνει τον αληθινό Θεό.
Οι Χριστιανοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι μόνον μέσω της ταπείνωσης και της προσευχής στο πρόσωπο του Τριαδικού Θεού, μπορεί ο Θεός, όταν και όπως Εκείνος κρίνει, να επιφέρει αλλαγές για τη σωτηρία του ανθρώπου και του κόσμου. Ας γρηγορούμε και ας προσευχόμεθα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου