Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ας τους απαντήσουμε στην Δημόσια Διαβούλευση της "εργάσιμης Κυριακής". Λήγει σε 3 ημέρες (21/12)


Επιστολή από αναγνώστη μας Κωνσταντίνο: Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχει επισημανθεί στο διαδίκτυο η δυνατότητα αλλά και ανάγκη της μαζικής αντίδρασης των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Υπουργείου ανάπτυξης. Μην ξεχνάμε την επιτυχία της μαζικής αντίδρασης του κόσμου στη διαβούλευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο επαίσχυντο νομοσχέδιο «περί ρατσισμού»  κατά των λαθρομεταναστών, που τελικά, ουδέποτε κατατέθηκε.
     Η διάρκεια της διαβούλευσης είναι από 14/12 μέχρι 21/12, δηλαδή λήγει σε τρείς ημέρες!
     Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει πρόσκληση από τα πατριωτικά και ορθόδοξα ιστολόγια για μαζική συμετοχή και κατακεραύνωμα της νέας αυτής επίθεσης στην παράδοση της ορθόδοξης Ελλάδος μας. Η ιστοσελίδα της διαβούλευσης είναι:   http://www.opengov.gr/ypoian/?p=3528

3 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Όποιος θέλει να ψωνίσει μπορεί να το κάνει τις υπόλοιπες ημέρες και την Κυριακή να τη διαθέσει για την οικογένειά του.Μία επιπλέον εργάσιμη ημέρα θα είναι εξουθενωτική για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό θέμα δέν εἶναι μονάχα ἡ ἀνάπαυση ἀπό τήν ἐργασία καί ἡ ἐπικοινωνία-σύνδεση μεταξύ τῶν μελῶν τῆς οἰκογένειας, ἀλλά καί τό ἄν θέλουμε νά λατρεύσουμε τόν Κύριο πού μᾶς ζητᾶ τήν παύση αὐτῆς τῆς ἡμέρας.

    Ἡ κατάργηση διά νόμου μάλιστα τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς, ἀποτελεῖ μία κατάφορη καί ἀνοιχτή ἐπίθεση κατά μέτωπον κατά τῶν Χριστιανῶν καί τῆς Ὀρθόδοξης Πίστεως! Ἀποτελεῖ ἀνοιχτό πόλεμο κατά πρόσωπον τοῦ ἴδιου τοῦ Θεοῦ, πού οἱ πολιτικοί μας διά νόμου ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, προφανῶς γιά νά πάρουν αὐτοί ὡς ψευδοθεοί τήν θέση Του καί νά μᾶς ἐλέγχουν.

    Ὁ Θεός μᾶς θέλει υἱούς καί συγκληρονόμους Του.
    Οἱ πολιτικοί μας μᾶς θέλουν δούλους, ρομπότ καί χειραγωγήσιμες μαριονέττες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής με νόμο του Κράτους αποτελεί βάναυση προσβολή και βλασφημία προς το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, τον Θεάνθρωπο Κύριο ημών Ιησού Χριστό, του οποίου την Αγία Ανάσταση εορτάζει η Ορθόδοξος Εκκλησία κάθε Κυριακή.Επίσης, αποτελεί βάναυση προσβολή των Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι αφιερώνουν την ημέρα της Κυριακής μόνο στην εξύμνηση του αγίου Τριαδικού Θεού με τον εκκλησιασμό τους. Ο νόμος αυτός καταστρατηγεί τον νόμο του Θεού, που ορίζει "Μνήσθητι την ημέραν των σαββάτων αγιάζειν αυτήν. Έξ ημέρες εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου. Τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου. Ου ποιήσεις εν αυτή παν έργον" (Έξ. 20, 8-10). Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, την περίοδο της Τουρκοκρατίας, συμβούλευε τους Χριστιανούς να μην δουλεύουν την Κυριακή, διότι το κέρδος που βγάζουν την Κυριακή είναι αφορισμένο, χωρισμένο από τον Θεό και μη ευάρεστο σ'Αυτόν. Θεωρούμε ότι ο νόμος καταργήσεως της αργίας της Κυριακής δεν λύνει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσεως και δεν επιφέρει ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί, αντιθέτως το οξύνει. Διότι, ήδη οι καταστηματάρχες μετά πολλής μεγάλης δυσκολίας ανταπεξέρχονται στα λειτουργικά τους έξοδα τις καθημερινές και πολλοί απ'αυτούς κλείνουν τα μαγαζιά τους. Πόσο μάλλον δυσκολότερα θα ανταπεξέλθουν ανοίγοντας ακόμη μία ημέρα την εβδομάδα. Ο κίνδυνος να κλείσουν και τα ήδη υπάρχοντα μαγαζιά είναι ορατός και μεγάλος. Ουσιαστικά, το όλο ζήτημα δεν είναι θέμα ωραρίου των καταστημάτων, αλλά θέμα ρευστότητος. Όταν δεν υπάρχουν χρήματα, για να αγοράσει ο άνθρωπος, δεν γίνεται τίποτε, ακόμη κι αν τα μαγαζιά παραμένουν ανοικτά όλο το χρόνο. Για όλους τους παραπάνω λόγους είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου