Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: «Όχι στην Κάρτα του Πολίτη, όχι στον περαιτέρω θρησκευτικό αποχρωματισμό της κοινωνίας μας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα, 4 Μαρτίου 2011
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ»


Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ, της Ιεράς Μητροπόλεως και στον θεολόγο κ. Άγγελο Μπαρουξή, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι START, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην υπό έκδοσιν κάρτα του πολίτη, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να συναινέσει στην κατάργηση της ελευθερίας του ανθρώπου, στην παρακολούθησή του από ιδιωτικές εταιρείες και από συμφέροντα που δεν υπάρχει κανείς λόγος να εποπτεύουν τις ζωές μας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αντίθεσή του στα θρυλούμενα περί περαιτέρω καταργήσεως του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά και επεσήμανε την ανάγκη για ενότητα και κοινή πορεία της Εκκλησίας και των θεολόγων, ενώ ζήτησε να σταματήσει η απόπειρα για περαιτέρω θρησκευτικό αποχρωματισμό της κοινωνίας μας, όπως επίσης και η παραχάραξη της Ιστορίας της Ελλάδος από διάφορα κέντρα.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, ενημέρωσε τους τηλεθεατές, για τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας με σκοπό την ανακούφιση της φτώχειας στην Κέρκυρα, με την ίδρυση τρίτου συσσιτίου στην περιοχή του Μαντουκιού και την λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, επισημαίνοντας την άδικη και συκοφαντική κριτική που γίνεται εις βάρος της Εκκλησίας και την εθελούσια άρνηση από την πλευρά κάποιων να δούνε το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο. 

imcorfu.gr

1 σχόλιο:

  1. Πάντως και πάλι, γίνεται λόγος για οικονομικά θέματα από Μητροπολίτες κ.α. ενώ από την άλλη δεν γίνεται λόγος για θέματα πίστεως, όπως π.χ. οικουμενισμός...
    Το κρίμα είναι ότι, όπως λέει και ο νεομάρτυρας Δανιήλ Σισόγιεφ, το σφράγισμα του αντιχρίστου, όπως την ερμηνεύουν οι πατέρες της εκκλησίας «είναι μια προσωπική συμφωνία με τον αντίχριστο. Είναι και αυτή ένα είδος συμφωνίας μ' αυτόν…. Και εδώ το πρόβλημα δεν είναι τα τεχνικά μέσα, αυτή είναι μια σκέψη που πηγαίνει προς λάθος κατεύθυνση. Τη σφραγίδα μπορείς να την βάλεις και με το χέρι, με οτιδήποτε. Η έννοια αυτής της σφραγίδας δεν έγκειται στα τεχνικά μέσα, αλλά στο γεγονός ότι οι άνθρωποι οικιοθελώς περνούν στην μεριά του εχθρού. Αυτό είναι το σημαντικό….
    Στον αντίχριστο θα ζει ο σατανάς… ο σατανάς εξουσιάζει όλα τα πονηρά πνεύματα τα οποία καταγράφουν κάθε κακή πράξη που κάνουμε εμείς. Θα του είναι άραγε δύσκολο του αντιχρίστου να φωνάξει αυτά τα πνεύματα και να ρωτήσει κάτι για κάποιον; Θα του είναι πολύ εύκολο. Γι' αυτό δεν έχει ανάγκη να μας παρακολουθεί. Για εκείνον το σημαντικό είναι να κλείσουμε μαζί του συμφωνία. Να ενωθούμε με αυτόν. Θα μας εκβιάζει με την πείνα… Είναι απλό. Δεν θα με προσκυνήσεις, θα σε τελειώσω με την πείνα....
    -Γιατί όμως ο σατανάς εξαπλώνει τέτοιες ιδέες; Επειδή όταν πραγματικά θα έρθει ο αντίχριστος , όλα αυτά τα άτομα που φοβούνται μήπως δεχθούν το σφράγισμα τότε θα το δεχθούν οικειοθελώς, επειδή θα ψάχνουν το σφράγισμα εκεί που δεν βρίσκεται. Θα ψάχνουν το σφράγισμα στα τεχνικά μέσα τα οποία όμως δεν είναι απαραίτητα στον αντίχριστο. Ο διάβολος ενεργεί με τέτοιον τρόπο ώστε όταν θα έρθει ο εχθρός πραγματικά, οι άνθρωποι δεν θα φοβούνται πια.
    Ο Άγιος Ιππόλυτος όμως λέει: «Τι θα πουν οι άνθρωποι όταν θα λάβουν το σφράγισμα του αντιχρίστου; Θα πουν εγώ αποτάσσομαι το Θεό, τον Δημιουργό του ουρανού και της γης, τον μονογενή Του Υιό, το Άγιο Πνεύμα και την εκκλησία και παραδίδομαι σ' εσένα»
    Να που ο Άγιος Ιππόλυτος είχε δίκιο. Το κυριότερο πράγμα είναι πώς ο διάβολος κερδίζει στις μέρες μας συνεχώς έδαφος… Ο ισχυρισμός ότι ο Χριστός δεν είναι ο μόνος δρόμος προς το Θεό, δεν οδηγεί προς τον αντίχριστο; Ο δρόμος προς τον αντίχριστο βρίσκεται στην ιδεολογία και όχι στην τεχνολογία. Πρόκειται πραγματικά για μια διαβολική υποκατάσταση -να αντικαταστήσεις με τα τεχνικά μέσα το πραγματικό πρόβλημα, την συμφωνία με τον αντίχριστο.
    Εγώ λέω ότι σε πνευματικό επίπεδο, πολλοί έχουν γίνει κοινωνοί των ιδεών του αντιχρίστου. Η ιδέα ότι υπάρχει ένας μόνο Θεός αλλά πολλοί τρόποι να φτάσεις σ' αυτόν είναι ήδη μία αντίχριστη ιδέα. Αλλά ενάντια σ' αυτή την ιδέα κανείς δεν γράφει…»


    Διαβάστε περισσότερα http://koinoniaagion.blogspot.com/2010/10/daniil-sisoev-iurii-maximov.html#ixzz1FiAgWYZg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου