Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Καρτα Πολίτη. Πολλοί οι μνηστήρες της «άρνησης» ξαφνικά! Και ο Καρατζαφέρης κατά της Κάρτας Πολίτη ?

Πριν από λίγες ημέρες σε έντυπο μέσο παρουσιάστηκε μια είδηση που αφορούσε δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς όπου φέρεται να δηλώνει : «Όσοι πάρουν το τσίπ -666 μένουν εκτός Εκκλησίας».

Στην πραγματικότητα όμως ο τίτλος είναι παραπλανητικός και καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τον τίτλο του δημοσιεύματος. Η δήλωση του Πειραιώς ήταν : «Η πρὀταση του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ για σύσταση επιστημονικής επιτροπής για Κάρτα Πολίτη »

Χτες (02/11) πάλι σε τίτλο του ιδίου έντυπου μέσου φαίνεται να δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος: « Ο αρχιεπίσκοπος αποτάσσει την κάρτα πολίτη»

Στην πραγματικότητα όμως ο Αρχιεπίσκοπος με βάση την ανακοίνωση της Εκκλησίας Ελλάδος δήλωσε: «Η Εκκλησία είναι σύμφωνη με οποιαδήποτε κίνηση προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου»   που καμιά επίσης σχέση δεν έχει με τον προαναφερὀμενο «επαναστατικό» τίτλο.
Είναι τόσο αόριστη δήλωση που θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε άλλο εκτός από την Κάρτα Πολίτη!


Σήμερα βλέπουμε σαν είδηση στο ίδιο έντυπο μέσο την παρακάτω:
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" :  « Είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που
παίρνει ανοιχτά θέση για την "κάρτα του πολίτη". Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τολμά και στην "Ελεύθερη Ωρα" της Τετάρτης δηλώνει καθαρά και ξάστερα:
"Η κάρτα του πολίτη μας βρίσκει σε πλήρη κόντρα σε αντίθεση με τα δύο μεγάλα κόμματα. Είμαστε ανυποχώρητοι, είμαστε αποφασισμένοι να μην μπούμε  σε κανέναν διάλογο αν δεν αποσύρουν την κάρτα του πολίτη. Είναι πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων Ελλήνων Ορθοδόξων και δεν εξυπηρετεί καμία πρακτική σκοπιμότητα της καθημερινότητάς μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί ο πολίτης σε μπουκάλι της Coca – Cola ή κονσέρβα μπροστά στο ταμείο των σούπερ μάρκετ".
Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι πολιτικοί ταγοί το παράδειγμα του Προέδρου του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού. Ευχή εκφράζουμε...»

__________________

Τελειώνοντας την συγκεκριμένη είδηση πρέπει να πούμε ότι τέτοιες προεκλογικές δηλώσεις είναι πολύ «ριψοκίνδυνες»!
Θα θυμήσουμε στους αναγνώστες μας για να μην ξεχνάμε ότι παραμονή των περισυνών εκλογών στην τηλεμαχία «debate» μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων ο Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε την θέση του απέναντι στην Εκκλησία, στην εκκλησιαστική περιουσία, στο πως βλέπει την σχέση οικονομικής δυνατότητας της Εκκλησίας.

Απάντησε ώς εξής: «Η Εκκλησία πρέπει να αρκεστεί στα του Ναού, δεν πρέπει να έχει καμιά οικονομική δυνατότητα, γι΄αυτό πρέπει η εκκλησιατική περιουσία να αποδωθεί στο Κράτος. (δηλαδή στον Παπανδρέου), και δια του κράτους εκεί όπου πρέπει. (Δηλαδή στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε Τζαμιά και Τεμένη, σε επιδόματα λαθρομεταναστών, σε επιδόματα βουλευτών, δικαστικών, κ.λ.π).
Στην συνέχεια εξίσωσε την Εκκλησία και την εκκλησιαστική περιουσία με τα μεγάλα οικονομικά μονοπώλια :Τράπεζες και άλλα οικονομικά τραστ!!

Επειδή φαίνονται τραβηγμένα ακούστε τα (ζητούμε μόνο κατανόηση γιατί το βίντεο δεν είναι δική μας κατασκευής και έχει αναγκαστικά σχόλια):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου