Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Έλληνας επιχειρηματίας δίνει όλη του την περιουσία για να γίνει το Τάμα του Έθνους


Έλληνας επιχειρηματίας, ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, δίνει όλη του την περιουσία για να γίνει το Τάμα του Έθνους

Τόσο η Εκκλησία, που αποφάσισε να εκπληρώσει το λεγόµενο «Τάµα του Εθνους», όσο και ο επιχειρηµατίας κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, που θα διαθέσει όλη την περιουσία του για τον συγκεκριµένο σκοπό, επιµένουν στον ιδιαίτερο συµβολισµό του έργου, τονίζοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ούτε µε ένα ευρώ.
Για το ζεύγος Ιωάννη και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου το «Τάµα του Εθνους» και η ανέγερση ενός µεγαλοπρεπούς ναού που παρόµοιός του δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα είναι σκοπός ζωής από το 2006, οπότε και ίδρυσαν το οµώνυµο σωµατείο και ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή µε την Εκκλησία της Ελλάδος και τον µακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Ήταν πολύ ενθουσιασµένος µε την πρότασή µας. Πίστευε πως έπρεπε οι Ελληνες να εκπληρώσουν το τάµα των αγωνιστών του 1821. Μια µέρα µπήκαµε στο αυτοκίνητό του και επισκεφθήκαµε κάποια από τα οικόπεδα ιδιοκτησίας µου και του πρότεινα να ανεγερθεί ο ναός», τόνισε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Αναγνωστόπουλος, δηλώνοντας ικανοποιηµένος για την πρόσφατη απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να εκπληρώσει το «Τάµα».

Στην ερώτηση για το αν η ανέγερση ενός τέτοιου ναού αποτελεί πρόκληση σε καιρούς κρίσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι κατηγορηµατικός: «Δεν µιλάµε για µία ακόµη εκκλησία, αλλά για έναν µεγαλοπρεπή ναό-ορόσηµο, που θα σηµατοδοτεί τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας και για τον οποίο δεν πρόκειται να ζητήσουµε ούτε 1 ευρώ από τα κρατικά ταµεία».

Σήµερα, η περιουσία του ζεύγους Αναγνωστόπουλου ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα από την πώληση ενός «φιλέτου» στο κέντρο της Αθήνας εξασφαλίστηκαν τα πρώτα 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν προκειµένου οι µπουλντόζες να πιάσουν δουλειά. Αν και επιθυµία των δωρητών είναι ο ναός να ανεγερθεί στο Αττικό Αλσος, προκειµένου να είναι ορατός από παντού, η τελική απόφαση ανήκει στην Εκκλησία αλλά και στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων. 

Εκτός από τον µεγαλοπρεπή ναό, το «Τάµα του Εθνους» θα περιλαµβάνει και µεγάλο Συνοδικό Πνευµατικό Κέντρο Βυζαντινής Παράδοσης και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. Το αµέσως επόµενο διάστηµα αναµένεται να συσταθεί ειδική επιτροπή από την Εκκλησία της Ελλάδος, που θα καθορίσει τα επόµενα βήµατα προς την εκπλήρωση του «Τάµατος».

«Θέλουµε µια σύγχρονη Αγια-Σοφιά, που θα ενώσει όλους τους Ελληνες, εντός και εκτός συνόρων. Εµείς θα προσφέρουµε την περιουσία µας για να λάβει σάρκα και οστά, αλλά είµαστε σίγουροι πως θα βρεθούν Ελληνες και φιλέλληνες που θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια, εφόσον διαπιστώσουν πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται θα είναι απολύτως διαφανείς», επεσήµανε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου