Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Μάθημα Θρησκευτικών. Μονόωρο υποχρεωτικό στη Γ', δίωρο υποχρεωτικό στην Α' και Β' Λυκείου


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Α΄ Λυκείου σχολικού έτους 2012-2013

Αναδημοσιεύουμε από το esos.gr την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα που θα ακολουθήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά 2012-2013 η Α΄ τάξη του Λυκείου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει στην Α΄ τάξη  Λυκείου δίωρο και υποχρεωτικό ενώ η Ερευνητική Εργασία μετατρέπεται από 3ωρο σε 2ωρο μάθημα.
 Επανέρχεται επίσης στην Α΄ τάξη ως υποχρεωτικό δίωρο το μάθημα Αρχές Οικονομίας.
Δείτε τις σχετικἐς αποφάσεις πατώντας το Διαβάστε περισσότερα


a-lik_1

Δίωρο υποχρεωτικό μάθημα Θρησκευτικών στη Β΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2012-2013

Αναδημοσιεύουμε από το esos.gr την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα που θα ακολουθήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά 2012-2013 η B΄ τάξη του Λυκείου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει στην Β΄ τάξη Λυκείου δίωρο και υποχρεωτικό μάθημα Γενικής Παιδείας ενώ εισάγεται ως υποχρεωτικό δίωρο μάθημα Γενικής Παιδείας η Ερευνητική Εργασία.
Να σημειωθεί ότι το θρησκευτικό μάθημα διατηρεί, εκτός από τις ώρες διδασκαλίας του, και την ονομασία του («Θρησκευτικά») χωρίς αυτή να αντικαθίσταται από την ονομασία «Θρησκεία και Κόσμος» όπως είχε προταθεί πέρυσι.

b.likioy_1

Μονόωρο υποχρεωτικό μάθημα Θρησκευτικών στη Γ΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2012-2013

Σύμφωνα με απόφαση (βλέπε ανωτέρω) της Υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου «Για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου ισχύει η με αρ. πρωτ. 63447/Γ2/27-06-2005Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 921)» για το σχολικό έτος 2012-2013.
Σύμφωνα με αυτή την Υπουργική Απόφαση, που ισχύει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται στην Γ΄ τάξη Λυκείου για την επόμενη σχολική χρονιά το μάθημα των Θρησκευτικών είναι μονόωρο υποχρεωτικό στη Γ΄τάξη Λυκείου.
Ουσιαστικά καμία αλλαγή δεν γίνεται για την Γ΄ τάξη αλλά και ολόκληρο το Λύκειο όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών για την επόμενη σχολική χρονιά 2012-2013.
 Διατηρούνται τόσο οι πέντε ώρες διδασκαλίας του (δύο στην Α΄ τάξη, δύο στην Β΄ τάξη και μία στην Γ΄ τάξη) όσο και ο υποχρεωτικός του χαρακτήρας.

Ενημέρωση από το ιστολόγιο Θρησκευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου