Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η Google γνώριζε για την επί 3 χρόνια κλοπή προσωπικών δεδομένων από τα δικά της google street views car


Η Google γνώριζε για την επί 3 χρόνια κλοπή προσωπικών δεδομένων από τα δικά της google street views car

Σάλος έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη ότι επί τρία ολόκληρα χρόνια (2007-2010) τα αυτοκίνητα της Google  υπέκλεπταν προσωπικές πληροφορίες από τα ανοιχτά WiFi που συναντούσαν κατά τη μετακίνηση τους για τους σκοπούς της υπηρεσίας Google Street View.

Παρόλο που μέχρι τώρα οι ευθύνες βάρυναν ένα συγκεκριμένο μηχανικό της εταιρείας με την ίδια τη Google να επικαλείται άγνοια, σημαντικές εξελίξεις έρχονται να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Έπειτα από 17μηνη έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC), όπως αποκαλύπτεται, επτά ακόμα μηχανικοί και τουλάχιστον ένας senior manager της εταιρείας είχαν γνώση για το τι συνέβαινε.
 Ωστόσο, η Google υποστηρίζει ότι ουδέποτε προχώρησε σε οποιαδήποτε ανάλυση των εν λόγω δεδομένων, που μεταξύ άλλων αφορούν emails, browsing history, γραπτά μηνύματα και passwords των χρηστών με ξεκλείδωτα WiFi.
Παρά τις σοβαρότατες κατηγορίες, η FCC απεφάνθη ότι η Google δεν παραβίασε το νόμο και της επέβαλλε πρόστιμο $25.000 για προσπάθεια παρεμπόδισης της έρευνας.
Η Google δημοσιοποίησε οικιοθελώς τη λεπτομερή αναφορά της FCC χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα.
πηγή  wsj
Αναδημοσίευση από  techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου