Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Οι κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο για άλλη μια φορά αρνούνται την λειτουργία των ορθόδοξων Ναών


Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για μία ώρα. 
Το oδόφραγμα του Αγ. Δομετίου απέκλεισε ο Επίσκοπος Καρπασίας

Λευκωσία: Στον αποκλεισμό του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου για μία ώρα προχώρησε τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των κατοχικών αρχών να του επιτρέψουν να μεταβεί στα κατεχόμενα για να λειτουργήσει σε Ναούς της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.

Ο Επίσκοπος Χριστοφόρος συνοδευόμενος από άλλους τέσσερις ιερείς απέκλεισαν το οδόφραγμα από τις 7 έως τις 8 το πρωί μπλοκάροντας τις διόδους με τέσσερα οχήματα.
Κατά τη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν επετράπη η διέλευση από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές Τουρκοκυπρίων.


Υπενθυμίζεται ότι το κατοχικό καθεστώς εδώ και εβδομάδες απαγορεύει τον Επίσκοπο Καρπασίας να μεταβεί στα κατεχόμενα, ενώ δεν του επέτρεψαν να μεταβεί ούτε στην κατεχόμενη Μόρφου μαζί με τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, προ μερικών εβδομάδων.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε όπως κανένας ιεράρχης να μην μεταβαίνει στα κατεχόμενα, μέχρι να λήξει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου