Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Έκκληση του Μητροπολίτη Λιβύης να σταματήσουν οι σφαγές αθώων. Αρνήθηκε και πάλι να εγκαταλείψει το ολιγάριθμο ποίμνιο του.


Σχόλιο Αναβάσεων: Όταν διαβάζετε την παρακάτω είδηση σκεφτείτε πόσο μεγάλο δώρο είναι να μπορείς να πας σήμερα Παρασκευή Α΄Χαιρετισμών στην Εκκλησία σου και να λειτουργηθείς.


«Παρακαλώ τους αρμοδίους αλλά και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως που μπορεί να βοηθήσει στο σταμάτημα της βίας και της σφαγής αθώων ανθρώπων αλλά και στην αποκατάσταση της ειρήνης στην αιματοβαμμένη Λιβύη, να το πράξει τώρα». Με τα λόγια αυτά, ο Μητροπολίτης Λιβύης Θεοφύλακτος απευθύνει έκκληση προς την ηγεσία και τους αξιωματούχους της χώρας να σταματήσουν οι πράξεις βίας και η αιματοχυσία. Ταυτόχρονα απευθύνεται και προς τη Διεθνή Κοινότητα ζητώντας την παρέμβασή της για την προστασία των αμάχων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Νίκο Παπαχρήστου, ο Μητροπολίτης Θεοφύλακτος επανέλαβε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το εναπομείναν ποίμνιο του παρά το γεγονός ότι του έχουν γίνει κατ’ επανάληψη προτάσεις να επιβιβαστεί σε κάποια από τις ειδικές πτήσεις που διοργάνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Με ενημέρωσαν και σήμερα ακόμα πως αύριο θα πραγματοποιηθεί μια πτήση με C130 και αν θέλω να επιβιβαστώ. Τους είπα και πάλι όχι. Θα μείνω εδώ.

Κοντά στους Ομογενείς μας και τους ελάχιστους Ορθοδόξους και άλλους χριστιανούς αδελφούς μας που επέλεξαν ή δεν είχαν άλλη επιλογή και παραμένουν εδώ. Θα μείνω μαζί τους.
Όχι γιατί είμαι ήρωας ή παριστάνω τον ήρωα. Αλλά γιατί ενωμένοι εδώ, αισθανόμαστε πιο δυνατοί.

Η παρουσία του καθενός μας ενισχύει τους υπολοίπους, ενισχύει τον λαό αυτής της χώρας» δηλώνει ο Μητροπολίτης Τριπόλεως (Λιβύης) και προσθέτει: «Όσο μπορούμε θα κρατήσουμε. Θα προστατεύσουμε με την φυσική μας παρουσία το Ναό του προστάτη μας Αγίου Γεωργίου, την κοινοτική μας περιουσία και κυρίως θα διαφυλάξουμε την παρουσία του ελληνισμού στον τόπο αυτό.
Για να μην πει ποτέ κανένας ότι οι Έλληνες στα δύσκολα έφυγαν. Ότι συμπεριφερθήκαμε, όχι σαν κομμάτι αυτής της Κοινωνίας αλλά σαν ξένο σώμα. Ε, λοιπόν, είμαστε κομμάτι αυτού του τόπου, εδώ και αιώνες, και θα μείνουμε με τον λαό. Ας μην είναι χριστιανοί, θα μείνουμε μαζί, θα υποφέρουμε μαζί αλλά και θα επιβιώσουμε μαζί».

Η φωνή του Μητροπολίτη Θεοφύλακτου – ο οποίος πριν δύο ημέρες εόρτασε τα ονομαστήρια του μόνος και υπό τους ήχους πυροβόλων όπλων – φανερώνει την αποφασιστικότητα και το υψηλό φρόνημά του.
«Περιμένουμε να δούμε τι αποτελέσματα θα υπάρξουν από τις επαφές των απεσταλμένων του καθεστώτος στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ελπίζουμε ότι όλοι θα αντιληφθούν ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική, η ειρήνη» προσθέτει ο κ. Θεοφύλακτος.

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν από τις πλέον δύσκολες. Οι πυροβολισμοί, οι βομβαρδισμοί και τα αεροπλάνα που πετούν ακούγονται από τα ξημερώματα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Άλλοι λένε ότι οι καθεστωτικοί επικράτησαν σε διάφορες περιοχές και τώρα γιορτάζουν τα επινίκια. Άλλοι πάλι λένε ότι οι μάχες συνεχίζονται και οι δυνάμεις του λαού εξακολουθούν να αντέχουν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Εμείς υπομένουμε και αγωνιούμε. Είναι άγνωστο και αβέβαιο το αύριο για όλο το λαό» μας είπε ο Μητροπολίτης Λιβύης.

«Λειτουργώ στο Ναό μας στον οποίο κάθε μέρα έρχονται λιγοστοί πιστοί για να προσευχηθούν, να αντλήσουν δύναμη. Ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει. Οι πιστοί μας όμως ξέρουν ότι θα βρουν την Εκκλησία μας ανοικτή.
Και την Παρασκευή όσοι μπορέσουν θα έρθουν να ψάλλουμε μαζί τους Χαιρετισμούς στην υπεραγία Θεοτόκο. Πριν λίγο, ζύμωσα το πρόσφορο για την θεία λειτουργία. Προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα πρέπει, υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς να χάνουμε το κουράγιο μας» δηλώνει στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοφύλακτος και προσθέτει:

«Βιώνουμε όλοι μας τον τρόμο του πολέμου. Ακούμε πυροβολισμούς εδώ και εκεί. Η αγωνία και ο φόβος είναι διάχυτοι. Και τώρα ακόμα ακούγονται πυροβολισμοί και δυνατοί κρότοι σαν βόμβες. Άραγε πόσοι άνθρωποι θα σκοτωθούν απόψε;» διερωτάται ο Μητροπολίτης και απευθύνει και πάλι έκκληση προς όλους: «Βοηθείστε τον λαό αυτής της χώρας. Βοηθείστε την Λιβύη. Προστατεύστε τα παιδιά, τις γυναίκες, τους γέροντες. Προστατεύστε τους αμάχους. Να σταματήσει να χύνεται αίμα αθώων. Κάντε κάτι τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Θεοφύλακτο ενώ προχθές επικοινώνησε μαζί του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να τους εκφράσει την συμπαράστασή του.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου