Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

16-1-11 Σκανδαλισμός Σοκ!! Από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. (βίντεο)


Βόλος 16-1-11 Σκανδαλισμός από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Αντωνίου, όπου παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των πιστών, συνέχισε μέσα στον Ιερό Ναό την Ανάγνωση των Προφητών στην Δημοτική γλώσσα!!

megasfilippos

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΧΛΑΓΟΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως σας διαφεύγει το σημαντικότερο;

    Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γνωρίζετε αλλά το παρακάμπτετε όπως αντισυνοδικά πράττει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, και «δημιουργεί πρόβλημα στην ενότητα της Εκκλησίας» σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο και την απόφαση της Β΄ΔΙΣ Απριλίου του ΄10.

    «Την «14 Απριλίου 2010, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αποφάσισε:

    1. Η Λατρεία της Εκκλησίας και μάλιστα η θεία Λειτουργία, αποτελούν το κέντρο της Εκκλησιαστικής ζωής, την καρδιά της Εκκλησίας, γι’ αυτό και κάθε προσέγγιση σε αυτήν πρέπει να γίνεται με βαθύτατο σεβασμό. Δεν πρόκειται μόνο για μία λογική κατανόηση, αλλά για μύηση στο «πνεύμα» της, για ένωση των Χριστιανών με τον Χριστό.
    Γι’ αυτό η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εμμένει στην παράδοση του γλωσσικού ιδιώματος του παραδεδομένου τρόπου τελέσεως της θείας Λειτουργίας και των Ιερών Μυστηρίων. Οιαδήποτε μετάφραση λειτουργικών κειμένων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ενότητα της Εκκλησίας.

    2.Επειδή στην Εκκλησία όλα πρέπει να γίνονται «ευσχημόνως και κατά τάξιν» και τον αρμόδιο λόγο έχει η Ιερά Σύνοδος, γι’ αυτό ο Αρχιερεύς που ενδεχομένως έχει έναν ειδικό λόγο αναγνώσεως κάποιων κειμένων σε μετάφραση, θα πρέπει να λαμβάνει άδεια από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.»

    http://anavaseis.blogspot.com/2010/04/2_14.html

    Tέτοια άδεια ουδέποτε εζητήθη και ουδέποτε εδόθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καίτη

    Δεν είμαι από τους ανθρώπους "αυτούς", όπως τους ονομάζεις αλλά τους γνωρίζω.
    Είναι άνθρωποι με αγωγή και γνωστά μέλη της μικρής μας κοινωνίας. Δεν πηγαίνουν για φασαρία αλλά για διαμαρτυρία μήπως και σταματήσει επιτέλους αυτή η ασέβεια προς την παράδοσή μας.
    Δεν έχουν άλλον τρόπο αντίδρασης. Ο δεσπότης δεν καταλαβαίνει τίποτε.
    Το να μην πηγαίνουν ή πηγαίνουμε, όπου ο συγκεκριμένος δεσπότης δεν είναι η λύση αλλά η αρχή σχίσματος.
    Η Εκκλησία είναι ενωμένη και έτσι πρέπει να μείνει.
    Αλλοίμονο αν αρχίσουμε να αποκλείουμε ναούς επειδή ο ένας διαβάζει μεταφράσεις, ο άλλος τα 12 ευαγγέλια της Μ.Πέμπτης στη...δημοτική και ο πρώτος ευχές του γάμου σε μετάφραση!
    Στο κάτω- κάτω, στο ναό δεν διαβάζουμε ό,τι γουστάρουμε αλλά ό,τι μας παραδόθηκε, όπως μας παραδόθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου