Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πάνω από 250 χειροτονίες θα ζητήσει η Εκκλησία από την Πολιτεία προς αποφυγή ερημώσεως χωριών.


Παρατηρήσεις:
α)Όχι μόνο τα ΜΜΕ του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας κυβέρνησης επιτίθενται στην Εκκλησία όταν κρίνουν ότι χρειάζεται, αλλά και "φίλια" υποτίθεται μελάνια, χύνονται εναντίον της Εκκλησίας, με την μορφή των "εκκλησιαστικών συντακτών".
Ένα τέτοιο "μελάνι"που έδρασε τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια εξαπολύεται από την συντάκτη του "Βήματος"  Μαρία Αντωνιάδου, (και αναμεταδίδεται δυστυχώς και από συγκεκριμένο εκκλησιαστικό ειδησιογραφικό πρακτορείο), και χρεισημοποιήθηκε πολλές φορές:  α)ως μοχλός πίεσης στην λήψη αποφάσεων της Εκκλησίας, ή β)ως τρομοκράτηση συγκεκριμένων αρχιερέων, για να "επιτιμηθούν"για τις πράξεις τους, ή γ)ως επιβράβευση συγκεκριμένων ενεργειών που συνπλέουν με το νεοεποχίτικο πνεύμα επιβολής της πανθρησκείας, της παγκοσμιοποίησης, της πολυ-πολιτισμικότητας, και του πολυφυλετισμού.

Το υλικό αυτής της χειραγώγησης και της προσπάθειας ελέγχου των αρχιερέων είναι μεγάλο και αν χρειαστεί θα το αναδιπλώσουμε από τις Αναβάσεις.

β)Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση (σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα που θα διαβάσετε), του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιερόθεου Βλάχου, -ο οποίος φαίνεται να είναι και από τους δημιουργούς και θερμούς υποστηρικτές του δόγματος της Εκκλησίας της "Αποδοτικής Σιωπής", -ο οποίος φαίνεται να έθεσε θέμα προς συζήτηση την «διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών και των αρχιερέων από την πολιτεία».

______________________

Τελεσίγραφο εκκλησίας, σε πολιτεία για 300 χειροτονίες (vid) 

Στο σύνολο της η ιεραρχία τόνισε ότι η εκκλησία και συγκεκριμένα οι κληρικοί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θεωρούνται λειτουργοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι για να υπαχθούν , στην ρήτρα της τρόικας ότι για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται μια πρόσληψη.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος:



«Παρά τον πολλαπλάσιο αριθμό που απαιτείται ώστε να καλυφθούν οι υφιστάμενες λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της Εκκλησίας της Ελλάδος,  η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας να ζητήσει για το 2011 τον διορισμό μειωμένου αριθμού Εφημερίων, οι οποίοι με πολύ δυσκολία θα κληθούν να τις αντιμετωπίσουν, αναγνωρίσασα την κρισιμότητα των περιστάσεων και τις δυσκολίες, τις οποίες σήμερα διέρχεται η Πατρίδα μας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει σε όλες τις πλευρές το μήνυμα της ανάγκης για περιστολή των δαπανών και η Εκκλησία το αντιλαμβάνεται»»

Αριθμητικά τώρα , το 2009 και 2010, συνταξιοδοτήθηκαν 423 κληρικοί, ενώ 297 συνταξιούχοι, συνεχίζουν να εργάζονται για να καλύψουν τα κενά. Οι ιεράρχες θεωρούν ότι τα λειτουργικά κενά ξεπερνούν τα 800 και για αυτό βάζουν «πλαφόν» τους 300  διορισμούς εφημερίων για το 2011, ώστε ειδικά στα χωριά και την επαρχία οι εφημέριοι να εξυπηρετούν περισσότερους από έναν ναούς.

Καυτοί διάλογοι


Κατά τη συνεδρίαση της ιεραρχίας, δεν έλειψε και η κριτική προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη συναινετική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην κυβέρνηση.

«Η Ελλάς κέρδισε τους αγώνες με το πετραχήλι και το καριοφίλι. Εσείς Μακαριώτατε προσπαθήσατε με το πετραχήλι αλλά δεν φαίνεται να έπιασε», φέρεται να δήλωσε ο μητροπολίτης Καρυστείας Σεραφείμ.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Αιγιαλείας  Αμβρόσιος, επέκρινε τον Αρχιεπίσκοπο γιατί δεν καυτηρίασε τη στάση του νέου δημάρχου Αθηνών στην ορκωμοσία. «Ο δήμαρχος με τίμησε με την πρόσκληση του και με σέβεται. Εσείς δεν με σέβεστε", ανταπάντησε ο κ. Ιερώνυμος.

Αίσθηση προκάλεσε η θέση του μητροπολίτη  Σπάρτης Ευστάθιου ο οποίος ζήτησε  η Εκκλησία να συνδράμει στην προσπάθεια μείωσης  των δημοσίων δαπανών και να μην προχωρήσει σε κανένα διορισμό για το έτος 2011, αλλά και η άποψη του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου ότι θα πρέπει να  τεθεί και το θέμα της διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών και των Αρχιερέων από την πολιτεία.

Πάντως  οι περισσότεροι ιεράρχες εξέφρασαν την αγωνία του ότι αν δεν διοριστούν εφημέριοι πολλά χωριά θα μείνουν χωρίς παπά. Αξίζει να σημειωθεί ότι καταρτίστηκε κατάλογος με τους διορισμούς ανά μητρόπολη (ενδεικτικά για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών προβλέπεται ο διορισμός 10 κληρικών το 2011), που θα παραδοθεί στον κ. Ραγκούση από επιτροπή  που θα αποτελείται από τους μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ, Ύδρας Εφραίμ και Σύρου Δωρόθεου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα λυθεί καθώς οι διορισμοί που σκέφτεται να προτείνει η κυβέρνηση στην εκκλησία για το 2011, ξεπερνούν τους 250.

Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων του εκπροσώπου της ιεραρχίας μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου:




Πηγή είδησης cosmo.gr
Ενημέρωση από greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου