Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Έξυπνο» χάπι με μικροτσίπ (RFID)


Η χρησιμοποίηση της ιατρικής και γενικά της «υγείας» απ΄ότι φαίνεται θα αποτελέσει τον αυριανό Δούρειο ίππο εισαγωγής τσιπς RFID στο σώμα μας, τα οποία υποτίθεται θα μας βοηθούν κυρίως στην διάγνωση ασθενειών.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε σ΄αυτό το σημείο την δημιουργία ασθενειών - επιδημιών (γρίπη χοίρων, πτηνών κ.λ.π) και την προσπάθεια δια της βίας επιβολής επικινδύνων εμβολίων με ποσοστό υπάρξεως υδραργύρου που γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι (σε μικρές ποσότητες όπως το περιέχον στα εμβόλια) λειτουργεί καταστρέφοντας αργά αλλά σταθερά και σταδιακά το νευρικό -νευρολογικό σύστημα του ανθρώπου που το δέχεται.
Για τον ίδιο λόγο έχουν γίνει μηνύσεις κατά των προβλημάτων που δημιούργησαν οι αναγκαστικοί εμβολιασμοί, σε Βρετανία, Γερμανία, και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα παράδειγμα δούρειου ίππου έχουμε στην παρακάτω είδηση από Ναυτεμπορική

____________________________________

Το πρώτο «έξυπνο» χάπι με ενσωματωμένο μικροτσίπ σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά η φαρμακοβιομηχανία Novartis AG, η οποία αναμένει την άδεια κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές.
Το φάρμακο για το οποίο έχει ζητηθεί έγκριση από την εταιρεία χορηγείται στους ασθενείς που έχουν δεχθεί μόσχευμα προκειμένου να μην το απορρίψουν.
Σύμφωνα με τον Τρεβόρ Μουντέλ, επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης, η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά άλλα φάρμακα.
Το μικροτσίπ ενεργοποιείται από τα υγρά του στομάχου και αποστέλλει πληροφορίες σε ένα μικρό επίθεμα που βρίσκεται κολλημένο στο δέρμα του ασθενούς, από το οποίο τα δεδομένα μεταδίδονται σε κάποιο smartphone ή φτάνουν στο γιατρό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Όπως εξηγεί ο Μουντέλ, η αρχική ιδέα ήταν το έξυπνο χάπι να διασφαλίζει ότι ο ασθενής έλαβε το φάρμακο στη σωστή δόση και στο σωστό χρόνο. Σε μακροπρόθεσμη βάση, όμως, ελπίζει οι δυνατότητες του έξυπνου χαπιού να διευρυνθούν ούτως ώστε το χάπι να μετρά από τους παλμούς της καρδιάς έως τη θερμοκρασία του σώματος, καθώς και τη σωστή δράση των φαρμάκων.


Πηγή: Reuters

____________________________________

Σχόλιο επιλόγου: 

Τι ή ποιός θα τους εμποδίσει το συγκεκριμένο χάπι - chip που βρίσκεται εντός του σώματός μας να πάρει με μια εντολή την μορφή της τελευταίας εικόνας και να μας εξοντώσει;
Θα πουν απλώς « κάτι δεν πήγε καλά με τον τάδε ασθενή. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου