Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Είδηση ρουτίνας στην ηλεκτρονική ζωή που μας επιφυλάσουν. Εκλάπησαν τα δεδομένα 10 εκατομμυρίων πελατών της MasterCard και της Visa


Εκλάπησαν τα δεδομένα 10 εκατομμυρίων πελατών της MasterCard και της Visa
 
Τα δύο μεγαλύτερη διεθνή συστήματα πληρωμών, Visa και MasterCard ανακοίνωσαν την τεράστια κλοπή προσωπικών δεδομένων κατόχων πιστωτικών και χρεωστικών τραπεζικών καρτών.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η διαρροή μπορεί να αφορά 10 εκατομμύρια πελάτες.Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η ασφάλεια των δικών τους συστημάτων δεν παραβιάστηκε, ωστόσο έγινε αρπαγή στοιχείων των χρηστών μέσω μιας ενδιάμεσης εταιρείας, που ασχολείται με την επεξεργασία δεδομένων.
Όπως μεταδίδει το BBC oι εταιρείες ήδη προειδοποίησαν για το συμβάν τις αμερικανικές τράπεζες. 
Η Visa διεμήνυσε ότι οι πελάτες της δεν φέρουν ευθύνη για οποιεσδήποτε κινήσεις πραγματοποιηθούν από απατεώνες.

 ____________________________
Η είδηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρή απ' ότι ακούγεται! Σύμφωνα με την WSJ αλλά και το Fox News, η MasterCard ερευνά το ενδεχόμενο εισβολής στα προσωπικά δεδομένα ιδιοκτητών πιστωτικών καρτών!
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η εταιρεία έχει ειδοποιήσει τις αρχές και αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος.
 Θέτει επίσης σε συναγερμό όλες τις τράπεζες που συνεργάζονται μαζί της γιατί είναι πιθανότατα σε μεγάλο κίνδυνο.
 Το πρώτο "ρήγμα" στην ασφάλεια έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, το ίδιο συμβαίνει και με έναν άλλο κολοσσό, την Visa.


 Το 2008, ομάδα χάκερς κατάφεραν να μπουν σε μια αμερικανική εταιρεία αντίστοιχη της Visa και της Mastercard την  Heartland Payment Systems, η οποία είχε πελάτες, εστιατόρια και χονδρέμπορους και έκλεψαν στοιχεία από 100 εκατομμύρια πιστωτικών και χρεωστικών καρτών!
newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου