Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχει τίποτα ασφαλές στο διαδίκτυο. Ιός μολύνει τους Mac, ακόμη και στα γραφεία της Apple!


Σύμφωνα με την εταιρία κατασκευής λογισμικού ασφαλείας Dr Web, πάνω από μισό εκατομμύριο συστήματα με λειτουργικό Mac έχει μολυνθεί από το malware Flashback, ένα Trojan που έχει ξεκινήσει να αντλεί προσωπικά δεδομένα σε μία βάση δεδομένων που βρίσκεται στα χέρια των δημιουργών του.
Τα περισσότερα μολυσμένα συστήματα βρίσκονται στην αγορά των ΗΠΑ (σε ποσοστό που φτάνει το 56.6%), ενώ το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και 274 που έχουν εντοπιστεί στο Κουπερτίνο και συγκεκριμένα στα κεντρικά γραφεία της Apple.Το malware εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας της Java, ενώ η Apple ξεκίνησε ήδη να προσφέρει ένα σχετικό patch για το λειτουργικό της, προσπαθώντας να περιορίσει την απώλεια δεδομένων και να προστατέψει τους χρήστες.
Το συμπέρασμα πάντως είναι για ακόμη μία φορά πως απόλυτα ασφαλές λειτουργικό δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου