Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Βοήθεια από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς τους Έλληνες αδελφούς για το Πάσχα


Πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη, αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής για τη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα την Δευτέρα θα παραδώσει πέντε εμπορευματοκιβώτια τα οποία ήδη έχουν σταλεί στην Ελλάδα και περιέχουν ξηρά τροφή, κρέας, γάλα και χαλούμι για το πασχαλινό τραπέζι, προσφορά της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη δοξολογία που τελέστηκε στην Εκκλησία Παναγίας Ελεούσας στο Λιοπέτρι όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του ηρωομάρτυρα Μόδεστου Παντελή, ο Αρχιμανδρίτης Πυλιώτης είπε ότι "για το πασχαλινό τραπέζι θα συνδράμουν και άλλοι, προσφέροντας αρνί σε κάποιες Μητροπόλεις της Ελλάδας. Αύριο το απόγευμα θα μεταβούμε στην Αθήνα όπου την Τρίτη το πρωί θα παραδώσουμε σε 18 Μητροπόλεις τρόφιμα και κρέας για το πασχαλινό τραπέζι".

Πρόσθεσε ότι "την Πέμπτη στις επτά το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα εγκαινιάσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας το οποίο αναλαμβάνουν να εξοπλίσουν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, οι Μητροπόλεις Κιτίου και Τριμυθούντος, η ΠΑΣΥΔΥ, οι Δήμοι Αραδίππου και Έγκωμης, οι ΣΠΕ Μακράσυκας και Λατσιών και ο Πανίκος Ηροδότου από τον Πεδουλά".

Αύριο, συνέχισε, "θα παραδοθούν στη Θεσσαλονίκη πέντε εμπορευματοκιβώτια, τέσσερα των 20 τόνων και ένα των 40 τόνων. Το συνολικό κρέας που θα δοθεί ανέρχεται στους 18 τόνους. Επιπλέον, η ΠΑΣΥΔΥ προσφέρει τα κρέατα του μήνα στο συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που είναι 1.100 κιλά κοτόπουλο, 720 κιλά κιμάς βοδινός, 800 κιλά βοδινό και 650 κιλά αρνί για το πασχαλινό τραπέζι".

Στην Κύπρο
----------
Οπως ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, "τη Μεγάλη Εβδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Μεγάλο Σάββατο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα προσφέρει πέραν των 950 δεμάτων σε πολύτεκνες και άπορες οικογένειες της νήσου μας, καθώς επίσης κρέας, αρνί και χοιρινό, για το πασχαλινό τραπέζι, γάλα διαρκείας και χαλούμι".

Εξήγησε ότι "αυτή η προσπάθεια παροχής βοήθειας προς τους συμπατριώτες μας δεν θα σταματήσει εδώ, Θα συνεχίσουμε και μετά το Πάσχα με όλες μας τις δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα θα ενισχυθεί το έργο της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου με 100 πακέτα ξηράς τροφής, 300 κιλά αρνί και άλλα τόσα χοιρινό, χαλούμι και γάλα διαρκείας τα οποία παρήχθησαν με γάλα που πρόσφεραν οι αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι μας. Επιπλέον, θα δοθεί βοήθεια σε 120 οικογένειες στην Αραδίππου, σε 110 πολύτεκνες οικογένειες στη Λευκωσία και σε 550 άπορες οικογένειες στην περιφέρεια Λευκωσίας", κατέληξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου