Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ηθική του ποδοσφαίρου. Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε το σταυρό από το σήμα της μετά από συμφωνία δισεκατομμυρίων με τους Άραβες


Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Florentino Perez τοποθέτησε την Πέμπτη τον θεμέλιο λίθο του “Real Madrid Resort Island”, ένα αθλητικό-τουριστικό κέντρο που θα εγκαινιαστεί το 2015 στο νησί Ras Al Khaimah, ένα από τα επτά νησιά που σχηματίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η συνεργασία με τους Άραβες - οι οποίοι θα επενδύσουν πάνω από 1 δισ.ευρώ - θα φέρει τους διάσημους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ πιο κοντά στους σχεδόν 150 εκατομμύρια φάν της ομάδας στην ασιατική ήπειρο.
Ως δείγμα ευγνωμοσύνης και για να μην δημιουργήσει εντάσεις στον αραβικό κόσμο ο Florentino Perez προχώρησε σε μία ανευ προηγουμένου κίνηση. Έβγαλε από το σήμα της Ρεάλ τον σταυρό που βρισκόνταν πάνω στο στέμμα!


Όπως αναφέρει η ισπανική Marca, ο σύλλογος αφαίρεσε το μικρό σταυρό από το στέμμα στην κορυφή του λογότυπού τους στο υλικό που προωθεί το project (μπορείτε να δείτε το τροποποιημένο έμβλημα στην αρχή του βίντεο που βρίσκεται στο τέλος). Η Marca περιγράφει την αλλαγή ως ένα μέσο «για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση ή παρερμηνεία» σε σχέση με ένα έργο που κατασκευάζεται σε ένα μεγάλο βαθμό σε μουσουλμανική περιοχή.
Η «θυσία» δεν είναι ασήμαντη για τον μαδριλένικο σύλλογο, αφού ο σταυρός πάνω στο στέμμα υπάρχει από το 1920 όταν το επέτρεψε ο βασιλιάς Αλφόνσος ο ΧΙΙΙ.
Τα αστρονομικά ποσά όμως ''έπεισαν'' τον πρόεδρο να απαρνηθεί τα σύμβολά του.

Το αθλητικό-εμπορικό κέντρο θα αποτελείται εκτός από πολυτελή ξενοδοχεία και από εμπορικά κέντρα όπου θα πωλούνται διάσημες μάρκες και ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου