Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Χάκερ «έσκασαν» το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές!


Χάκερ χτύπησαν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης την Μεγάλη Παρασκευή, προκαλώντας e-ταλαιπωρία σε χιλιάδες γιατρούς και ασφαλισμένους. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος άφησε αντοιχτό το ενδεχόμενο του «σαμποτάζ», δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Ειδικότερα, στις 6 Απριλίου το σύστημα μπλόκαρε, καθώς «φορτώθηκε» με 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές. Μετά από αυτό οι υπολογιστές των γιατρών…πάγωσαν, αφού το σύστημα υπέστη ζημιά προκαλώντας την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.
Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ηλεκτρονικών συνταγών ανά ημέρα αγγίζει τις 200.000.
Πάντως και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι συνταγές – μαϊμού δεν καταχωρήθηκαν τελικά στο σύστημα, ο όγκος τους όμως ήταν τέτοιος ώστε μπλόκαρε την είσοδο των χρηστών, δηλαδή των γιατρών.

Αμέσως διατάχθηκε έρευνα, όπου και διαπιστώθηκε η παραβίαση του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης. Οι πρώτες…διαδικτυακές έρευνες εντοπίζουν τις IP διευθύνσεις των χάκερ –κάθε υπολογιστής που συνδέεται στο Internet παίρνει μια μοναδική σειρά από αριθμούς η οποία αποτελεί την διδικτυακή ταυτότητά του -  σε Ταϊβάν, Αργεντινή και Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές ωστόσο αναφέρουν, ότι οι χάκερ ακολουθούν ηλεκτρονικές «διαδρομές» που συχνά διαφέρουν από την γεωγραφική τοποθεσία στην οποία βρίσκονται για να σβήνουν τα ίχνη τους.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αναζήτηση των υπευθύνων.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου