Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Μονή Βατοπαιδίου στηρίζει τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής


Την απόφασή της να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιδιαίτερα τη σίτιση απόρων εξέφρασε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Η μεγάλη καθημερινή ζήτηση για διατροφική βοήθεια ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας, μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, υποχρέωσε στην αύξηση των  δεμάτων  αγάπης που διανέμονται σε οικογένειες από 1.500 σε 1.800. Σημαντική αύξηση κατά 25% παρουσίασε και η διανομή φαγητού (καθημερινά στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών μοιράζονται περισσότερες από 10.000 μερίδες).
Ταυτόχρονα συνεχίζεται η λειτουργία ιδρυμάτων και δομών που στηρίζουν νέους, ηλικιωμένους και αστέγους.
Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Ιερά Μονή για την καλή της διάθεση  και την απόφασή της να βοηθήσει στη σίτιση και την ανακούφιση εκείνων των συνάνθρωπων μας που υποφέρουν, λέγοντας ότι «οι οικονομικές δυνατότητες της Αρχιεπισκοπής έχουν πια λυγίσει και κάθε προσφορά αποτελεί μια προτροπή να συνεχιστεί το φιλανθρωπικό της έργο".

"Στις κρίσιμες τούτες στιγμές που διέρχεται ο τόπος", επισήμανε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, "ο τόπος απαιτεί όσο ποτέ άλλοτε πανστρατιά, εθνική ομοψυχία και ξεκάθαρη συνεννόηση όλων, διότι ο στόχος είναι κοινός".
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου υπογράμμισε  ότι  «η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα επιβάλλει στην Ιερά Μονή να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζομένων Ελλήνων στηρίζοντας με κάθε τρόπο εκείνους που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, την ανέχεια, τη φτώχεια.
Απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε το  τεράστιο και πολυεπίπεδο προνοιακό έργο της Αρχιεπισκοπής».
Επίσης ο ηγούμενος της Μονής κ. Εφραίμ διευκρίνισε στον Μακαριώτατο ότι η οικονομική ενίσχυση θα προέλθει από  Ίδρυμα που συστήνουν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που περιβάλλουν τη Μονή και το έργο της, ενώ θα διατεθούν και χρηματικά ποσά που συγκεντρώνονται από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου