Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο κληρικός με το κουστούμι Κώστας Μπέης, καλεί τον Παπαδήμο να συνεχίσει και μετά.....


Έχει γίνει πλέον συνήθεια ο κληρικός τον οποίον χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Μελέτιος, ο Κωνσταντίνος Μπέης, να αποκαλείται  μ ό ν ο  ώς πρώην καθηγητής, και να αποκρύπτει το λειτούργημα ως κληρικού της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για το οποίο χειροτονήθηκε να διακονεί.
Ίσως για να μπορεί πιο εύκολα να κυκλοφορεί με κουστούμια χωρίς ράσα και γένια, και να κάνει ανά καιρούς πολιτικές δηλώσεις όπως τις παρακάτω που θα διαβάσετε για τον Λουκά Παπαδήμο τον εκπρόσωπο στην Ελλάδα των Τραπεζών, των Ροκφέλερ, Ρότσιλντ, των τροϊκανών, μιας και ανήκει στην αιχμή του δόρατος του παγκοσμίου κεφαλαίου την Trilateral Commission.
Διαβάστε την έκκληση ενός κληρικού προς τον εκπρόσωπο της Τρόικας στην Ελλάδα από την olympia.gr

Αίσθηση προκάλεσε άρθρο του πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστα Μπέη, στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», με τίτλο «Έχουν χρέος να πετύχουν» και με το οποίο ουσιαστικά καλεί τον κ. Παπαδήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες, μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, για μια πολιτική κίνηση τεχνοκρατών πανεπιστημιακών που θα γκρεμίσει τον παλαιοκομματισμό!!!

Σε κάποιο σημείο του άρθρου του θεωρεί αναγκαία την δεκαετή πειθαρχία μας στις εντολές της τρόϊκας λέγοντας: «Ομως, αφού προδήλως δεν υπάρχει περιθώριο να συντροφιάσουμε με τις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες και τη δική τους μιζέρια, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να πετύχει τελικώς η προγραμματιζόμενη δεκαετής πειθαρχία στις εντολές και στην επιχώρια επίβλεψη της τρόικας».
Πιο κάτω ο κ. Μπέης υποθέτει ότι αυτή η ταπεινωτική περιπέτεια μπορεί να μας φρονηματίσει:… «Ισως αυτή η ταπεινωτική για τη φιλοτιμία μας περιπέτεια να μας φρονηματίσει, ώστε στο μέλλον να μην τρέχουμε πίσω από αναξιόπιστους λαοπλάνους της κληρονομικής φεουδαρχικής κομματοκρατίας».
Και τελικά καταλήγει με την ευχή πως: «Οταν θα λήξει η θητεία της παρούσας μεταβατικής πολυκομματικής κυβέρνησης, θα ήταν ευλογία για τον τόπο μας αν ο διαπρεπής τεχνοκράτης και ακαδημαϊκός πρωθυπουργός, μας κ. Παπαδήμος, θα καλούσε αυτούς τους άξιους νέους συναδέλφους μου να τον βοηθήσουν για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού τοπίου της δύστυχης πατρίδας μας. Και «εκάς οι νεκροί» του παλαιοκομματισμού!».

Εμείς εκλαμβάνουμε τα τελευταία αυτά λόγια του παλιού καθηγητή μας, σαν μια ευχή και έκκληση μαζί προς τον συνάδελφό του καθηγητή κ. Παπαδήμο να φτιάξει μια πολιτική κίνηση από νέους τεχνοκράτες πανεπιστημιακούς, για να γκρεμίσουν τον παλαιοκομματισμό και να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα.
Διαφωνούμε φυσικά κάθετα με τις απόψεις του κ. Μπέη:
1) Γιατί, αν ακολουθήσουμε τις εντολές της τρόϊκας για τα επόμενα δέκα χρόνια και τεθούμε κάτω από την επίβλεψή της, τότε θα ξεπουληθούμε, θα εξαθλιωθούμε και στο τέλος της δεκαετίας, όσοι υπάρχουμε ακόμα, θα είμαστε σε πολύ χειρότερη μοίρα από σήμερα. Αυτοί που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία, θα είναι αυτοί που θα αντιδράσουν στα σχέδια της τρόϊκας και όχι οι «υπάκουοι».
2) Γιατί ποτέ καμία ταπείνωση δεν συνέτισε κάποιον και ούτε τον ώθησε να μεγαλουργήσει. Τουναντίον, τα υπερήφανα και αξιοπρεπή «ΟΧΙ» ανεβάζουν τον άνθρωπο και παράγουν πολιτισμό και
3) Αντί να περιμένουμε από τον κ. Παπαδήμο να μας σώσει, καλύτερα θα ήταν για τον ίδιο, να μας εξηγήσει αν το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, του δόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος ή όχι.

Πέτρος Χασάπης

3 σχόλια:

  1. οι απόψεις του κ. Χασάπη μου φαίνεται πως εκφράζουν το μέτωπο του λαϊκισμού. Ο δρόμος για την ανόρθωση κ. Χασάπη είναι δύσκολος και απαιτεί θυσίες. Ούτε ο λαός συμφωνεί με τα μέτρα που του επιβάλλονται αλλά όμως δεν μπορεί να δράσει καταλυτικά για την καλυτέρευση της κατάστασης στην Ελλάδα. Αρκούμαστε όλοι, λοιπόν, στην σκληρή πολιτική των τροϊκανών, για να μην επέλθουν στη χώρα συνθήκες όμοιες με την φτώχεια των λαών στα κομμουνιστικά καθεστωτα. Σταματήστε λοιπόν τον λαϊκισμό και μην δημιουργείτε στον κόσμο φρούδες ελπίδες επανάστασης.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ. Η Επανάσταση για την απόκτηση της ελευθερίας γοήτευε πάντα τους Έλληνες αλλά τώρα μια επανάσταση θα είναι ετεροχρονισμένη και δεν θα χει αποτελεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας δόθηκε στον Λουκά Παπαδήμο σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος, γιατί η πλειοψηφία των βουλευτών τον εξέλεξε ως πρωθυπουργό. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ο πρωθυπουργός ταυτόχρονα αρχηγός κάποιου κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου