Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Βατάτζεια 2011. Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου


Στην παραμεθόρια κωμόπολη των Δικαίων, δίπλα στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, λειτούργησε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ενόψει της επικείμενης εορτής του εκ Διδυμοτείχου Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος (4 Νοεμβρίου) ο Σεβασμιώτατος έκανε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων υπό το τίτλο «ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, παρουσία του παρεπιδημούντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, του Δημάρχου Διδυμοτείχου, εκπροσώπων της στρατιωτικής διοίκησης και άλλων φορέων.

Στην εκδήλωση μίλησαν σχετικά με τη ζωή και το πολυσχιδές κοινωνικό και στρατιωτικό έργο του αγίου, ο Καθηγητής κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, ο Επιστημονικός ερευνητής κ. Κωνσταντίνος Χολέβας και ο συγγραφέας του ομωνύμου έργου κ. Ιωάννης Σαρσάκης. 
Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου από το Διδυμότειχο και την γύρω περιοχή, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων.  

  
      

Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

Διαβάστε και

Θυρανοίξια του πρώτου Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βατάτζη (4 /11-Φωτογραφίες)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου