Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Φάκελος: Επανάσταση του 1821. Αφιέρωμα από το "Αντίβαρο" με άρθρα και βίντεο.


«…καὶ βρίζουν, οἱ πουλημένοι εἰς τοὺς ξένους, καὶ τοὺς παπάδες μας, ὁποῦ τοὺς ζυγίζουν ἄναντρους καὶ ἀπόλεμους. ᾽Εμεῖς τοὺς παπάδες τοὺς εἴχαμε μαζὶ εἰς κάθε μετερίζι, εἰς κάθε πόνον καὶ δυστυχίαν. Ὄχι μόνον διὰ νὰ βλογᾶνε τὰ ὅπλα τὰ ἱερά, ἀλλὰ καὶ αὐτοὶ μὲ ντουφέκι καὶ γιαταγάνι, πολεμώντας ὡσὰν λεοντάρια. Ντροπὴ Ελληνες!».
Μακρυγιάννης
Περιεχόμενα του αφιερώματος στην Επανάσταση του 1821

  • Πρωτοβουλία του Αντίβαρου για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 2010 (συλλογή υπογραφών, ονόματα υπογραφόντων, πρωτοβουλίες ελληνικών κοινοτήτων εξωτερικού και ένα σχετικό άρθρο)
  • Άρθρα στο Αντίβαρο κάτω από το θέμα της Επανάστασης του 1821
  • Άρθρα από το «παλιό Αντίβαρο»
  • Άρθρα - απαντήσεις στη σειρά εκπομπών του ΣΚΑΙ «1821»
  • Πλούσιος κατάλογος με ντοκουμέντα, φωτογραφίες, πίνακες, σημαίες, μνημεία, αρχειακό υλικό από τη βιβλιοθήκη του Αντίβαρου
Η αρθρογραφία που ακολουθεί καλύπτει ένα εύρος θεμάτων όπως απομνημονεύματα αγωνιστών, τη συζήτηση για την ημερομηνία της Επανάστασης, το κρυφό σχολειό και τον ρόλο της Εκκλησίας και άλλα.


Δείτε τα βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο και αντικρούει με 29 ντοκουμέντα την δήθεν «απομυθοποίηση» της ζωής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.



Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο και αντικρούει με 22 ντοκουμέντα την δήθεν «απομυθοποίηση» της Αγίας Λαύρας και της 25ης Μαρτίου από γνωστή τηλεοπτική σειρά.





Επίσης, δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Δημήτρη Νατσιού με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Χολέβα και θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο ο ΛΟΜΑΚ, το ιστολόγιο του οποίου αξίζει να επισκεφθείτε για την πληθώρα βίντεο που αναρτά. Ορισμένα από αυτά μπορείτε να τα βρείτε και μέσω της συλλογής βίντεο του Αντίβαρου.






Για περισσότερα άρθρα πατήστε antibaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου