Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως. Δεν θα παραλάβουν την κάρτα του πολίτη


Βήμα 1/2  Μαρία Αντωνιάδου


«Κίνημα» κατά της κάρτας του πολίτη οργανώνουν κληρικοί και πιστοί, οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν το πρωί της Κυριακής έξω απο την Βουλή των Ελλήνων στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την έκδοσή της.
Οι «Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως», όπως αυτοαποκαλούνται έχουν συγκεντρώσει, μέσω κυρίως του διαδικτύου, περίπου 50 χιλιάδες υπογραφές, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει την κάρτα του πολίτη, την οποία όπως δηλώνουν δεν θα παραλάβουν.
Επικεφαλής της προσπάθειας έχει τεθεί ένας Αρχιμανδρίτης, ο κ. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος υπηρετεί στο Μαρούσι και δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση του «αγώνα», που δίνουν οι πιστοί.
Στο διαδίκτυο πολλές και διαφορετικές εκκλησιαστικές ομάδες γράφουν σελίδες ολόκληρες με τα επιχειρήματά τους κατά της κάρτας.
Ολοι υπόσχονται να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί έξω απο την Βουλή. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό φαίνεται ότι έχουν ναυλωθεί ακόμη και λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν πιστούς ακόμη και απο την Θεσσαλονίκη. 

Ο Αρχιμανδρίτης, που ηγείται της πρωτοβουλίας, δηλώνει στο «Βήμα on-line» ότι ομάδες πιστών και κληρικών αντιδρούν γιατί «δεν πρόκειται για απλή αντικατάσταση των προηγούμενων ταυτοτήτων».
Οπως υποστηρίζει ο κ. Σαράντος «είναι διαφορετική η λειτουργία της κάρτας του πολίτη, διότι όσοι δεν θα την έχουν, δεν θα έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες. Δεν θα μπορούν να πληρωθούν και να πληρώσουν. Δεν θα μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν το διαβατήριο τους. Θα είναι ακόμη κάρτα διοδίων και κάρτα δημότη. Το μικροτσίπ που θα φέρει έχει θεωρηθεί ηλεκτρονική φυλακή απο ειδικούς επιστήμονες της πληροφορικής, καθώς θα έχει τεράστια χωρητικότητα»...
 
Ετσι, όπως λέει ο Αρχιμανδρίτης, «όλα τα προσωπικά μας δεδομένα θα καταγράφονται, ενώ ο κάθε πολίτης δεν θα μπορεί να γνωρίζει εύκολα τι δεδομένα καταγράφονται και τι διαγράφονται. Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν θέλουμε τον Κωδικό 666 γιατί είναι δυσώνυμος σύμφωνα με το θεόπνευστο Βιβλίο της Αποκαλύψεως, δηλαδή είναι ο Κωδικός του Αντιχρίστου. Έχουμε προτείνει πολλές φορές στους πολιτικούς μας την χρήση άπειρων άλλων αριθμών εκτός από αυτόν». Υποψιαζόμαστε, καταλήγει ο κ. Σαράντος, «οτι αυτή η κάρτα του πολίτη είναι το εργαλείο σύνδεσης του κάθε πολίτη με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που προωθεί ο πρωθυπουργός μας και μέσω αυτής θέλει να μας οδηγήσει στο παγκόσμιο κράτος, όπως έχει διακηρύξει πολλές φορές». 

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Ιερά Σύνοδος είναι ενήμερη για την συγκέντρωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Και μπορεί οι ιεράρχες να μην συμμετέχουν και να τηρούν αποστάσεις απο την εκδήλωση όμως αρκετοί μητροπολίτες με δηλώσεις τους έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της κάρτας του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου