Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Γούβαλης 1940-2009 Ηχητικά αρχεία (mp3)


Σεμνός και ταπεινός λειτουργός τού Υψίστου, ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Γούβαλης, εκοιμήθη εν Κυρίω στις 11 Ιουλίου 2009.
Γεννήθηκε στην Πανουργία Λαμίας το έτος 1940. Ορφανός από πατέρα, αγάπησε βαθειά την Εκκλησία και αφιέρωσε τον εαυτό του σ' Αυτήν από μικρή ηλικία. Δεν περιορίστηκε στα εφημεριακά του καθήκοντα στην Αγία Παρασκευή Μαλακάσας. Ανέπτυξε μια πλούσια ποιμαντική δραστηριότητα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Λειτουργός, ιεροκήρυκας, πνευματικός, συγγραφέας, διδάσκαλος, απολογητής, με φλογερή και καθαρή πίστη και αγωνία για τη στήριξη και την οικοδομή ψυχών στην Αλήθεια τού Χριστού.
Κάθε τόπος και τρόπος γινόταν γι' αυτόν άμβωνας. Κηρύγματα, ομιλίες, εκπομπές, σειρά βιβλίων, συνέδρια, ημερίδες, συζητήσεις ατελείωτες με αιρετικούς, ήταν η καθημερινή αγωνιώδης προσπάθεια του σεβαστού Γέροντα. Το ευλογημένο αποτέλεσμα και οι καρποί της γόνιμης εργασίας του, ήταν συχνά η επανένταξη πλανεμένων αδελφών μας στην Εκκλησία.
Η ξαφνική αναχώρησή του για την αιώνια Βασιλεία του Θεού, την οποία εκήρυττε επί δεκαετίες ως διάκονος της Εκκλησίας του Χριστού, απορφάνισε πλήθος πνευματικών τέκνων του. Ο Κύριος όμως του χάρισε χριστιανικά και ανώδυνα τα τέλη της επίγειας ζωής του, αναπαύοντάς τον από κόπους πολλούς, δυσκολίες και αγώνες για τη σωτηρία ψυχών και την περιφρούρηση της Αλήθειας τού Χριστού από την λύμη των αιρέσεων. Και τώρα αναπαύεται από των κόπων του στο Ησυχαστήριο του Γέροντος Πορφυρίου στο Μήλεσι.


Από την δεκαετία τού 1970, μαζί με τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο και άλλους συνεργάτες αποτελούσαν το «διδακτικό προσωπικό» του «Φροντιστηρίου Αντιμετωπίσεως αιρέσεων». Όλοι εμείς, εκεί ελάβαμε τα εφόδια για να συνεχίσουμε το έργο και την ποιμαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση τού προβλήματος των νεοφανών αιρέσεων.

Η ΠΕΓ είχε την ευλογία να έχει ως πολύτιμο συμπαραστάτη και συνεργάτη στη διακονία της τον μακαριστό π. Δανιήλ και όλοι μας αισθανόμασταν πάντοτε έντονη την παρουσία του.
Είμαστε βέβαιοι ότι την μελλοντική διακονία της ΠΕΓ θα στηρίζουν οι προσευχές και των δύο σεβασμίων γερόντων μας, του π. Αντωνίου και του π. Δανιήλ.

Εμείς όλοι, με αισθήματα ευγνωμοσύνης και σεβασμού στη μνήμη του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Δανιήλ Γούβαλη, ευχόμαστε να αναπαύση ο Κύριος την ψυχή του εν Χώρα ζώντων, «ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται».

π. Κυριακός Τσουρός

Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 κάνετε δεξί κλίκ πάνω στον τίτλο της ομιλιας και μετά επιλέξτε: αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως
______________________
Π. Δανιήλ Γούβαλης - Ιερατικές εμπειρίες και αναμνήσειςΠ. Δανιήλ Γούβαλης - Ιερατικές εμπειρίες και αναμνήσεις
Ραδιοφωνικός Σταθμός Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκπομπή: Θαύματα και θαυμάσια. Ηχητικό αρχείο mp3- Διάρκεια 00:25:05-Μέγεθος 17,2MB (1/12/2010)



__________________
Π. Δανιήλ Γούβαλης - Αφιέρωμα στον Γέροντα Κλεόπα Ηλιέ της ΡουμανίαςΠ. Δανιήλ Γούβαλης - Αφιέρωμα στον Γέροντα Κλεόπα Ηλιέ της Ρουμανίας
Αφιέρωμα του Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Γέροντα Κλεόπα Ηλιέ. Ομιλεί ο Αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλης. Περιφέρειας Ωρωπού κλπ., Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μαλακάσας. Ηχητικό αρχείο mp3- Διάρκεια 00:57:36-Μέγεθος 39,5 MB (30/11/2010)




________________________
Π. Δανιήλ Γούβαλης - Στάρετς της Ρωσσικής Εκκλησίας και το προορατικό χάρισμα Π. Δανιήλ Γούβαλης - Στάρετς της Ρωσσικής Εκκλησίας και το προορατικό χάρισμα
Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκπομπή: Θαύματα και θαυμάσια. Ηχητικό αρχείο mp3- Διάρκεια 00:29:21-Μέγεθος 20,1MB (29/11/2010)



________________________
Π. Δανιήλ Γούβαλη - Η έκπληξη ενός Γερμανού πιλότου και ο Άγιος Γεράσιμος (mp3) Π. Δανιήλ Γούβαλη - Η έκπληξη ενός Γερμανού πιλότου και ο Άγιος Γεράσιμος (mp3)
Ραδιοφωνικός Σταθμός Εκκλησίας Ελλάδος. Εκπομπή: Θαύματα και θαυμάσια του μακαριστού Γέροντος Δανιήλ Γούβαλη. Ηχητικό αρχείο mp3- Διάρκεια 00:26:18-Μέγεθος 18,6 MB (28/11/2010)



impantokratoros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου