Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σιατίστης Παύλος «Η Εκκλησία δεν θα αφήσει κανέναν που θα ζητήσει την προστασία της»


 Στην εβδομαδιαία σύναξη νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, βρέθηκε ως ομιλητής ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, προσκεκλημένος του επιχώριου Επισκόπου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Οι συνάξεις νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20.15 μ.μ. στην μεγάλη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Καστοριάς με ομιλητή τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ συζητώντας επίκαιρα θέματα και άλλα που απασχολούν τους συμμετέχοντες νέους.

Ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης κ. Παύλος, έχοντας ως βάση της ομιλίας του τα «Χριστούγεννα τότε και τώρα», ανέπτυξε και ερμήνευσε την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη γιορτή των  Χριστουγέννων στην εποχή μας και εάν της δίνουμε τη σημασία που πρέπει ζώντας με τον αληθινό Χριστό στην καρδιά μας.

Επίσης, ο κ. Παύλος, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το κείμενο του φυλλαδίου που μοιράστηκε στους ναούς «Προς το Λαό», του οποίου η πατρότητα του ανήκει, δίνοντας εξηγήσεις για τις θέσεις της Εκκλησίας και τις αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Σε μια κατάμεστη από νέους ανθρώπους αίθουσα, ο Σεβασμιώτατος έδωσε θάρρος και απαντήσεις σε πληθώρα ερωτήσεων που αφορούσαν κυρίως την κρίση που διέρχεται η χώρα μας.



Σε μια εποχή που τα προβλήματα οδηγούν τα βήματα όλων των συνανθρώπων μας στην Εκκλησία, Αυτή επιβάλλεται να έχει λόγο δυνατό, να ενδιαφέρεται για την πορεία του ποιμνίου Της και να είστε σίγουροι πως η Εκκλησία δεν θα αφήσει κανέναν που θα προστρέξει και θα ζητήσει την προστασία της, κατέληξε ο κ. Παύλος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, και στον πρόλογο και στον επίλογο της συνάξεως ευχαρίστησε τον γείτονα και αδελφό του Μητροπολίτη Σιατίστης για την αποδοχή της πρόσκλησής του αλλά και γιατί ο μεστός και καθαρός λόγος του, άφησε ενθουσιασμένους τους νέους και ακούμπησε τη νέα γενιά της Καστοριάς, ένας τομέας που η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ρομφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου