Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ: «Ο Άθως της Μακεδονίας είναι Άγιος διότι είναι ένα σε αδιάκοπη λειτουργία, εργοστάσιο Αγιότητος». (Βίντεο)


«Άθως! ο Άγιος και Αγιοθρέπτης!»

Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ

Το θέμα που εισηγήθηκε ο Σεβασμιλώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, στο Ενοριακό Αρχονταρίκι που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στα πλαίσια του τρίμηνου προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...».
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγάπη του προς τη Χερσόνησο του Άθω και τη δράση του στο Σύλλογο «Φίλοι του Αγίου Όρους», στον οποίο αποτελεί ιδρυτικό μέλος.
«Στην Ορθοδοξία έχουμε τον Άθω, τον πολυύμνητο και περιάκουστο. Για δεκαπέντε και πλέον αιώνες τώρα, στέκεται τόπος και τρόπος μετανοίας», τόνισε, χαρακτηρίζοντας το Άγιο Όρος ως«Αγιοθρέπτη». Όπως συμπλήρωσε με γλαφυρότητα και χρησιμοποιώντας μεταφορικό λόγο «η Χερσόνησος του Άθω αποτελεί τον τόπο της πλουτοποιού πτωχείας, της θυσιαστικής αγάπης, των πνευματικών αναβάσεων, του θείου έρωτος».
«Ο Άθως της Μακεδονίας είναι Άγιος, όχι μόνο διότι είναι γεμάτος από ιερά σκηνώματα, τόπους αγιάσματος της δόξης του Τρισαγίου ονόματος, αλλά διότι  είναι ένα σε αδιάκοπη λειτουργία, εργοστάσιο Αγιότητος. Μια αληθινή υψικάμινος θείας αγάπης», σημείωσε σε ένα άλλο σημείο της εισήγησής του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ, ενώ συμπλήρωσε το λόγο του αναφέροντας πως «στην υψικάμινο του Αγίου Όρους ρίχνονται διαρκώς άνθρωποι που θέλουν να απαλλαγούν από τις ακάθαρτες προσμίξεις της φύσεως και θέλουν να προσφερθούν στο Χριστό».


Πηγή αρχείου  synodoiporia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου