Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι "δημοκρατικοί" ισλαμιστές επιτέθηκαν με όλμους κατά της Ελληνορθόδοξης Μονής των Χερουβείμ, και του αγάλματος του Χριστού στη Συρία. Δημήτρης Πορφύρης -Πηνελόπη Σταφυλά


Ισλαμιστές εκτόξευσαν οβίδες κατά του γιγαντιαίου αγάλματος του Χριστού και της Ελληνορθόδοξης Μονής των Χερουβείμ στην Συρία 

Bρυξέλλες Δημήτρης Πορφύρης -Πηνελόπη Σταφυλά

Οι ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν με όλμους κατά του γιγαντιαίου αγάλματος του Χριστού που ανήγειραν πρόσφατα οι σύριοι αλλά και κατά της ελληνορθόδοξης μονής των Χερουβείμ στην οποία εδρεύει.
Με βίντεο1 που ανήρτησαν στο Youtube ανέλαβαν την ευθύνη αυτών των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 19/11/13.
Επικαλούνται την απώλεια της πόλης Κάρα που τις τελευταίες ημέρες απελευθερώθηκε πανηγυρικά από τον τακτικό στρατό για να δικαιολογήσουν αυτήν τους την ενέργεια ως τα οφειλόμενα αντίποινα. Αν ο συριακός στρατός δεν το υπεραμυνόταν το μοναστήρι θα είχε ήδη λεηλατηθεί και πυρποληθεί από τους ισλαμιστές οι οποίοι την τελευταία περίοδο έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά χριστιανικών στόχων.
    Μ΄αυτή τους την κίνηση οι τζιχαιστές τακφιριστές επιδιώκουν να ανανεώσουν το απειλητικό  τους μήνυμα προς την χριστιανική κοινότητα.

    Η ένοπλη ομάδα «Ισλαμικός Στρατός» του μαχητή Ζαχράν Αλλούς αποσύρθηκε από το όρος Καλαμούν για λόγους τακτικής. Η ΙSIS (το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Σαμ δηλ. της Ισλαμικής Συρίας) παρακλάδι της Αλ Κάιντα απειλεί ότι θα σκοτώσει τόσο τον ίδιο όσο και όποιους από τους άνδρες του θεωρήσει υπεύθυνους γι αυτήν την προδοσία.
    Oι λοιπές οργανώσεις που παρέμειναν στις θέσεις τους σε συνεχόμενη βάση έβαλαν κατά της μονής. Εκτόξευαν ρουκέτες, όλμους, οβίδες εναντίον της από παρακείμενες τοποθεσίες.

Το όρος Καλαμούν αποτελεί στρατηγικό σημείο στην περιφέρεια της Δαμασκού και εκεί επικεντρώνεται όλο το ενδιαφέρον για την έκβαση του αδιάλλακτου πολέμου αφού έχουν παραταχθεί σημαντικές δυνάμεις εκατέρωθεν.
    Η Συρία έκτοτε έχει το δικό της «άγαλμα της Ελευθερίας» είναι αυτό του Χριστού.  Αποτελεί σύμβολο μη υποταγής στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.  Το άγαλμα που υψώνεται επιβλητικά στα 2000μ στο όρος Καλαμούν και είναι ορατό από 3 χώρες παρέμεινε άθικτο.

1. Τά συγκεκριμένα βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου