Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Υποδοχή τιμίου Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου στον Πειραιά


Με κάθε λαμπρότητα και τιμή ο πιστός Πειραϊκός Λαός υποδέχθηκε την 20η Νοεμβρίου το πρωί επί του λιμένος Πειραιώς το τίμιο Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου από την νήσο Αίγινα, το οποίο θα παραμείνει στον Άγιο Νικόλαο Πειραιώς έως και την 10η Δεκεμβρίου ενόψει και των εορτίων που θα πραγματοποιήσει ο Ναός λόγω της πανυγήρεώς του.

Το τμήμα του τιμίου Λειψάνου του Αγίου μετέφερε από την Αίγινα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίνης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Γαρυφάλλου, ενώ το υποδέχθηκε στον Πειραιά ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης. Μετά την σύντομη δέηση που εψάλλει επί του λιμένος εν πομπή το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο που εψάλλει Δοξολογία και θα παραμείνει έως και την 10η Δεκεμβρίου.
Κατά την άφιξη του τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον Πειραιά τιμές απέδιδαν στον Άγιο οι φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά, ενώ οι κόρνες των παρευρισκόμενων στο λιμάνι πλοίων ηχούσαν δυνατά και πυροσβεστικά πλοιάρια σχημάτιζαν "υδάτινη πύλη". Τίμησαν τον Άγιο με την παρουσία τους τα παιδιά και οι δάσκαλοι των σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ενώ παρευρέθησαν επίσης τιμώντας τον Άγιο Νεκτάριο πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πειραιά, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταύρου και ο Δήμαρχος της Πόλεως κ. Μιχαλολιάκος.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την άφιξη του τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου



Πηγή ενημέρωσης imp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου