Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σύντομο σχόλιο Χαράλαμπου Άνδραλη στο κακόδοξο άρθρο του κ. Αριστείδη Πανώτη για τον εκλιπόντα Κόπτη «Πατριάρχη» Σενούντα Γ΄.


Σύντομο σχόλιο στο κακόδοξο άρθρο του κ. Αριστείδη Πανώτη για τον εκλιπόντα Κόπτη «Πατριάρχη» Σενούντα Γ΄
Συντάκτης Αναβάσεων

Τις τελευταίες μέρες, βαδίζοντας προς το Άγιο Πάσχα, παρατηρούμε με λύπη τη συσπείρωση όλων των οικουμενιστών επισκόπων και θεολόγων, οι οποίοι εξαπολύουν ύβρεις και απειλές κατά κληρικών και λαϊκών που παραμένουν πιστοί στην Ορθοδοξία.
Η πολυδιαφημισμένη «αγάπη» των κακοδόξων οικουμενιστών ξεσκεπάζεται, αποκαλύπτοντας πλήρως το θανατηφόρο μίσος που κρύβουν στις ψυχές τους κατά των διαφωνούντων με την παναίρεσή τους.
Μεταξύ άλλων, διαβάσαμε σε νεοεποχήτικο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, ένα άρθρο του αδιαμφισβήτητου κύρους και μόρφωσης θεολόγου-ιστορικού κ. Πανώτη που εξέφρασε κάποιες σκέψεις για τον προσφάτως θανόντα πατριάρχη των μονοφυσιτών Αιγυπτίων.
Αρχικά δεν διαφωνούμε με αυτήν την πράξη. Ούτε αμφισβητούμε την προσωπικότητα του Σενούντα Γ΄.
 Διαβάζοντας όμως το κείμενο, παρατηρούμε μια εωσφορική αλαζονεία του συγγραφέα που εκφράζεται με φράσεις όπως: «κάποιοι «δερβίσηδες» του εγχώριου «Φονταμελισμού», «Και αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι αγέννητοι και αδιάβαστοι μυκτηρίζουν τους πάντες περιφρονούντες το ψαλμικό ότι: «εξολοθρεύσει Κύριος γλώσσαν μεγαλορρήμονα». (ια΄ 4.)».
Ποιός είναι ο μεγαλορρήμονας διαβασμένε κ. Πανώτη; Πως εσείς, ως οικουμενιστές, που διαλαλείτε ότι αγαπάτε τους πάντες εκφράζεστε τόσο απαξιωτικά για τους αδελφούς σας; Πως πέφτετε σε τέτοιο αντιεκκλησιαστικό επίπεδο;
 Το πιο λυπηρό όμως είναι ότι ο οικουμενιστής θεολόγος αναφέρεται στον κατά τα άλλα σεβαστό Σενούντα σαν να είναι κανονικός επίσκοπος της Εκκλησίας.
Αναφέρει μεταξύ άλλων:«Διαπίστωνα ότι ο νέος Προκαθήμενος  ενεργούσε με την  βιωματική αποστολικότητα των προκατόχων του κατά το αρχαίο προνόμιο του Αλεξανδρινού Πάπα, με το οποίο τιμώνταν και ο Πάπας  της Ρώμης, ως η ορατή ύπατη κεφαλή της τοπικής ιεραρχίας του».

Μέγιστη προσβολή κατά του Ορθοδόξου Πατριάρχη Αλεξανδρείας!!! Εφόσον ο Σενούντας είχε την αποστολική διαδοχή, ο δικός μας πατριάρχης περισσεύει…
Δεν παραλείπει βέβαια να κάνει την αναφορά του στον μέντορα και οδηγό της οικουμενικής παναίρεσης, εκπεσόντα πάπα Ρώμης…Ω, της παποφιλίας!!!

Δεν μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, πιο καταρτισμένοι ορθόδοξοι που θα μπορούσαν να αναδείξουν περισσότερες αστοχίες στο γεμάτο αλαζονεία και μίσος άρθρο του πολύ κ. Πανώτη. Ξεκίνησε να γράψει έναν επικήδειο και κατέληξε να υβρίζει και να ειρωνεύεται όσους ακολουθούν τη γραμμή των αγίων πατέρων και των συγχρόνων γερόντων, που ως συνεχιστές της πατερικής θεολογίας κατακεραύνωναν την παναίρεση του οικουμενισμού.
Συμβουλεύουμε τον κ. Πανώτη να αρκεσθεί στην πολεμική κατά της ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας για την οποία πρόσφατα τιμήθηκε από τον Οικ. Πατριάρχη. Η «αγάπη» των οικουμενιστών σταματάει εκεί που αρχίζει η Ορθοδοξία.


ΥΓ: Θα γνωρίζει ο κ. Πανώτης ότι πολλές φορές στη δισχιλιετή ιστορία της Εκκλησίας, φάνηκε να επικρατούν αιρετικές θέσεις κυρίως λόγω της πλειοψηφίας των αιρετικών επισκόπων. Αρκούσε μόνο ΕΝΑ «αρρωστημένο μυαλό» (κατά δήλωση του Μύρων Χρυσοστόμου) που με τη Θεία Φώτιση κράτησε την Ορθοδοξία. (βλ. Άγιοι Αθανάσιος, Μάξιμος Ομολογητής, Γρηγόριος Παλαμάς, Μάρκος Ευγενικός).
Κι ενώ οι υψηλής μορφώσεως αιρετικοί (βλ. Άρειος, Νεστόριος, Βαρλαάμ κλπ) φάνηκε προς στιγμή να κερδίζουν, λογάριασαν χωρίς τον Ξενοδόχο….και τώρα αναθεματίζονται από την Εκκλησία είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Μην ξεχνάτε αγαπητοί οικουμενιστές ότι υπάρχει και ο Θεός.
Αυτός, ακόμα και αν επιτρέπει προς στιγμήν τους διωγμούς των Ορθοδόξων (καθώς μας απειλείτε), στο τέλος αναδεικνύει πανηγυρικά την Αλήθεια.  Και πολλοί από εσάς θα έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στα αναθέματα του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Χαράλαμπος Άνδραλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου