Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Έκλεψαν λείψανα Αγίων στα Ρέθα!


Δεν πίστευαν στα μάτια τους μοναχοί και λαϊκοί το θέαμα που αντίκρισαν προ ημερών στην Ιερά Μονή Ρέθα, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Ανοιξιάτικο Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr το ιερότερο προσκύνημα της περιοχής της Αμφιλοχίας έγινε στόχος ληστών, οι οποίοι εισήλθαν στη Μονή και δεν δίστασαν να αφαιρέσουν λειψανοθήκες Αγίων! Ναι καλά ακούσατε.
Στο εν λόγω μοναστήρι υπάρχουν λειψανοθήκες που περιέχουν μικρά τεμάχια των Αγίων Χαραλάμπους, Τρύφωνος, Παρασκευής, Κοσμά και Δαμιανού, Προκοπίου, Νικήτα, Βαρβάρας, Παντελεήμωνα, Βαρβάρας. Αναστασίας καθώς και ανωνύμων Αγίων.
Λέγεται μάλιστα ότι οι δράστες εισέβαλαν στη Μονή με ιδιαιτέρα επαγγελματικό τρόπο, σκάβοντας ακόμη και σε σημεία για να διευκολυνθούν στην όσο το δυνατό πιο «διακριτική» είσοδο και έξοδό τους από το χώρο.

Ευτυχώς η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Αρεθιώτισσας γνωστής και ως «Η Κυρία του Βάλτου» που αποτελεί πόλο έλξης για τους προσκυνητές γλύτωσε από τα χέρια των αδίστακτων ληστών.
 Για το συμβάν διενεργούνται πλέον οι απαραίτητες έρευνες από τις αρμόδιες αρχές. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό που μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει.
agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου