Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

To δράμα στην Παιδεία συνεχίζεται αμείωτο. Δεν έχει παραγγελθεί έντυπο υλικό για τις Πανελλήνιες εξετάσεις


Πίσω στην εποχή της «πλάκας» οι μαθητές 

Οι περιπέτειες των μαθητών δεν μοιάζουν να έχουν τέλος αφού σε μια χρονιά που πέρασε χωρίς σχολικά βιβλία, τώρα κινδυνεύει να αλλάξει ακόμη και η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά από το νέο κατόρθωμα του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», υπάρχει εμπλοκή με το έντυπο υλικό που χρησιμοποιείται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τετράδια, φάκελοι, ταινίες επικάλυψης των στοιχείων των υποψηφίων δεν έχουν  ακόμα παραγγελθεί, καθώς έχει ναυαγήσει ο διαγωνισμός ύψους 377.000 ευρώ για την προμήθεια γραφικής ύλης, εξαιτίας της απουσίας μειοδότη.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο κίνδυνος για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι πλέον ορατός μιας και Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση, βάζει λουκέτο στα τέλη Μαρτίου.

Τέλος του μήνα, ο Οργανισμός καταργείται ολοκληρωτικά με ειδικό νόμο, ενώ ήδη από τον Ιανουάριο λειτουργεί με παράταση που πήρε λόγων των εκκρεμοτήτων με την εκτύπωση και αποστολή περίπου 5 εκατομμυρίων βιβλίων που ακόμη, αρχές Μαρτίου δεν έχουν διεκπεραιωθεί.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας, υπάρχει επαρκής ποσότητα χαρτιού στις αποθήκες του ΟΕΔΒ προκειμένου να γίνει εκτύπωση της εσωτερικής πλευράς των τετραδίων που δίνονται στους μαθητές, ωστόσο, για το σκληρό εξώφυλλο απαιτείται ειδική προμήθεια.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου