Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (Ροτόντα) Θεσσαλονίκης. Κατανυκτικές φωτογραφίες.


Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (Ροτόντα) Θεσσαλονίκης 

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια αγώνα ..
Διαμαρτυρίες, δεκάδες χιλιάδες υπογραφές πιστών, 
για αρκετά χρόνια πιστοί τελούσαν τη λειτουργία ΕΞΩ από το χώρο της εκκλησίας (για την ακρίβεια έξω ακόμη και από τον περίβολο), ακόμη και όταν είχε έντονη παγωνιά,  αφού το Υπουργείο Πολιτισμού δεν επέτρεπε την τέλεση ακολουθίας εντός του ναού γιατί είναι "μνημείο".

Ευτυχώς όμως οι δοκιμασίες πέρασαν και ο ναός του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) εδώ και κάποια χρόνια λειτουργεί και πάλι, μία φορά κάθε μήνα (είναι η συμφωνία που έγινε τελικά με το Υπ.Πολιτισμού).
Κάποιοι πιστοί μαθαίνουν- συνήθως από στόμα σε στόμα- για την ημερομηνία της επόμενης ακολουθίας.
Αν λοιπόν θέλετε να νιώσετε στιγμές κατάνυξης αλλά ταυτόχρονα και μεγαλείου, αν θέλετε να συμμετέχετε σε μια Θεία Λειτουργία που θυμίζει έντονα πρωτοχριστιανικές στιγμές, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε και εσείς την επόμενη ημερομηνία (συνήθως ο ιερέας αναγγέλλει πότε θα είναι η ακολουθία του επόμενου μήνα).
 περισσότερες φωτογραφίες.....


antiparakmi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου