Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η Εκκλησία της Κύπρου ενισχύει και τα συσσίτια της Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης


Παρελήφθη από τους υπευθύνους της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας το πρώτο κοντέϊνερ με τρόφιμα και είδη ένδυσης που απέστειλε η Εκκλησία της Κύπρου ώστε η τοπική μας Εκκλησία να διευρύνει τη συμπαράστασή της προς τους δοκιμαζόμενους από την φτώχεια συμπολίτες μας εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και ιδιαιτέρως να ενισχύσει τη λειτουργία των συσσιτίων.

Παρόν στην παράδοση της βοήθειας εκ μέρους της Κυπριακης Εκκλησίας ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής.

Στις αρχές της εβδομάδος ο σεβσμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευρισκόμενος στην Κύπρο συναντήθηκε τόσο με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, όσο και με άλλους αρχιερείς και ζήτησε να συμπεριληφθεί και η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας στους αποδέκτες της ανθρωπιστικής αυτής βοήθειας, δεδομένων των διαρκώς αυξανομένων αναγκών λειτουργίας των συσσιτίων και άλλων ιδρυμάτων της Ημαθίας.

Παρόμοια βοήθεια δέχθηκαν και άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται για μία ακόμη φορά η σχέση αλληλεγγύης μεταξύ των δύο Εκκλησιών, καθώς επίσης και η δύναμη της αγάπης και συμπαράστασης σε δοκιμαζόμενους αδελφούς μας ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που ξεκινάει η αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές του ευχαριστίες τόσον προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, όσο και προς τους πιστούς της Κυπιακής Εκκλησίας για τη γενναιοδωρία τους.
Αργότερα αναμένεται και νέα αποστολή τροφίμων ενόψει των εορτών του Πάσχα.

vatopaidi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου