Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μητρόπολη Καστορίας από τη Μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου


Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μητρόπολη Καστορίας από τη Μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

Την αγάπη και τη συμπαράσταση του ευσεβούς ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, βιώνει η Μητρόπολη Καστορίας στον αγώνα της να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του πολυποίκιλου κοινωνικού της έργου και ιδιαίτερα για να ενισχύσει τη λειτουργία των συσσιτίων, καθώς και την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιοχής, που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, παρέδωσε στο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, στην παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς Μανόλη Χατζησυμεωνίδη και του Αντιδημάρχου Παραλιμνίου κ. Ανδρέα Οικονόμου, το πρώτο μεγάλο εμπορευματοκιβώτιο με τρόφιμα και είδη ένδυσης που απέστειλε η Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.



Ο πιστός λαός της Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου ανταποκρίθηκε άμεσα και έμπρακτα στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας, προσφέροντας αληθινή και συγκεκριμένη βοήθεια, καταδεικνύοντας, παράλληλα, για μία ακόμη φορά, τη σχέση αλληλεγγύης μεταξύ των δύο Εκκλησιών, καθώς επίσης και τη δύναμη της αγάπης και συμπαράστασης προς τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που ξεκινάει η αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Τον Πανιερώτατο, συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος, ο οποίος παρέδωσε επιπλέον 100 κιλά ψάρι για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ηρακλείδιος Ξιούρος, υπεύθυνος της συλλογής τροφίμων εκ μέρους της Μητροπόλεως Κωνσταντίας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Δήμοι Καστοριάς και Παραλιμνίου είναι αδελφοποιημένοι και με την ενέργεια αυτή αποδεικνύουν και εμπράκτως τον αδελφικό τους δεσμό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές του ευχαριστίες, εκ μέρους ολοκλήρου του λαού της Καστοριάς, τόσο προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, όσο και προς τους πιστούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας για τη γενναιοδωρία τους.
Μετά την εκφόρτωση των τροφίμων ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου και η συνοδεία του επισκέφτηκαν τη Μητρόπολη Καστοριάς, όπου οι δύο Ιεράρχες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Καστοριάς, πρόσφερε γεύμα στο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και τη συνοδεία του, στην παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς και άλλων παραγόντων της Μητρόπολης.
Στο τέλος της τράπεζας ο Μητροπολίτης Καστοριάς πρόσφερε στο Μητροπολίτη Κωνσταντίας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης ένα Αρχιερατικό επιγονάτιο.

Μετά το πέρας της τράπεζας ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καστοριάς, όπου είχε φιλοφρονητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Καστοριάς. Ο Δήμαρχος Καστοριάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας για την μεγάλη βοήθεια που απέστειλε για τις ανάγκες των συσσιτίων της Μητροπόλεως Καστορίας και ευχήθηκε σύντομα να ελευθερωθεί και η Κατεχόμενη Μητροπολιτική περιφέρεια της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, αλλά και ολόκληρη η Κύπρος.

Λουκάς Α. Παναγιώτου - Εκκλησία Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου