Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δεν θα κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο Μαρκόπουλο, χάριν και στον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο


Στο Μαρκόπουλο άρχισαν να ξανασκέφτονται εάν θα πρέπει να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο, ένα έργο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από μεγάλη μερίδα κατοίκων, από την Εκκλησία αρχής γενομένης με την εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους που στην αρχή είχαν ψηφήσει υπέρ της κατασκευής αυτής.

Αμέσως στην πόλη δημιουργήθηκαν δύο στρατόπεδα μέχρι που, όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισαν να λιγοστεύουν οι υπέρμαχοι του έργου, αφουγκραζόμενοι την κοινή γνώμη …
Η πρώτη χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου ήταν δίπλα στο κοιμητήριο, στην είσοδο της πόλης, ενώ μετά τις αντιδράσεις, που συνέβαλαν σε μία πιο διαλλακτική στάση, η Δημοτική Αρχή πρότεινε εναλλακτική χωροθέτηση στην περιοχή πλησίον του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙ.ΠΑ.) Μαρκοπούλου, στην έξοδο της πόλης - προς τα Καλύβια, χωρίς ωστόσο να υποδεικνύεται συγκεκριμένο οικόπεδο, αφού ο Δήμος δεν έχει καμία έκταση στην περιοχή αυτή.


Η αντίστροφη μέτρηση

Οι εσωπαραταξιακές διαφωνίες 9 - 7 Την προηγούμενη Παρασκευή, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν το θέμα. Πραγματοποιήθηκε εσωπαραταξιακή ψηφοφορία, με τον Δήμαρχο κ. Σωτήρη Μεθενίτη, να έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της κατασκευής του έργου, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνους άλλους επτά δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Αντιθέτως, εννέα δημοτικοί σύμβουλοι ψήφησαν κατά της κατασκευής, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστας Αλλαγιάννης, ο οποίος δήλωσε στο Mesogianews τα εξής: «Επειδή δεν υπάρχει η αναγκαία κοινωνική συναίνεση και επειδή στο προεκλογικό μας πρόγραμμα δεν είχαμε συμπεριλάβει κάτι τέτοιο, θεωρώ το έργο δευτερεύουσας σημασίας ενώ προηγούνται άλλα που είναι πιο αναγκαία, η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου δεν πρέπει να γίνει, σ’ αυτή τη χρονική περίοδο».

Δημοτικό συμβούλιο - καταψήφιση

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις ώρα 8 μ.μ., το δημοτικό συμβούλιο Μαρκοπούλου θα συνεδριάσει για την επανασυζήτηση και λήψη νέας απόφασης επί της υπ’ αριθμόν 364/2011 απόφασης που αφορά τη «δημιουργία, χωροθέτηση και κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών».
Στη συνεδρίαση θα υπάρξουν δύο διαφορετικές εισηγήσεις, η πρώτη, με εισηγητή τον Δήμαρχο, που παραμένει απολύτως σταθερός στην κατασκευή του αποτεφρωτηρίου, με μοναδική αλλαγή, τη χωροθέτηση στο (ΒΙ.ΠΑ.).
Και η δεύτερη, με εισηγητή, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστα Αλλαγιάννη, η οποία προτείνει την αναστολή κατασκευής του έργου, με βασικό επιχείρημα ότι για ένα τέτοιο έργο απουσιάζει, όπως εκ των υστέρων διαπιστώθηκε, η αναγκαία ευρύτερη κοινωνική συναίνεση. Συνεπώς, είναι προφανές, ότι η κατασκευής του έργου, πιθανότατα θα καταψηφιστεί από τουλάχιστον δεκαπέντε δημοτικούς συμβούλους συνολικά και το έργο δεν θα υλοποιηθεί.

Δεδομένου ότι ο Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου, θα ψηφίσουν: 16 σύμβουλοι της συμπολίτευσης, 7 της αντιπολίτευσης - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ, 2 Γ. Αδάμος, 1 Α. Συλλέλογλου και ένας ως ανεξάρτητος, πλέον, ο πρώην επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ» κ. Γιάννης Πολίτης, που θέλει την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου και είναι ένας από τους λόγους της παραίτησής του. Θ. Σ.

mesogianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου