Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Γεώργιος Παπανδρέου: «Η Δημοκρατία ξεκίνησε από μία χώρα πολυθεϊστική ή μάλλον Πόλη το δωδεκάθεο της Αρχαίας Ελλάδας»


Στην συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στις 4/2 μετά τη λήξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Σπινθουράκη: «πιστεύετε ότι αυτή η πολύ διαδεδομένη άποψη στη Δύση, ότι στον αραβικό κόσμο, ή δικτατορικά ή θεοκρατικά καθεστώτα μπορούν να υπάρξουν, είναι σωστή; Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει και τρίτος δρόμος;»

Απάντησε με σαρδόνιο χαμόγελο : «... η έννοια της Δημοκρατίας δεν ξεκίνησε από μία χριστιανική χώρα, ξεκίνησε από μία χώρα πολυθεϊστική  ή μάλλον Πόλη το δωδεκάθεο της Αρχαίας Ελλάδας»

Έτσι λοιπόν εμείς οι ιθαγενείς αυτού του τόπου καλούμαστε να μάθουμε από τα επίσημα χείλη του πρωθυπουργού ότι η Δημοκρατία ξεκίνησε από μία Πόλη που την έλεγαν  .... «δωδεκάθεο»!
Από αύριο η Διαμαντοπούλου θα μαθαίνει τις επόμενες γενεές ότι το δωδεκάθεο ήταν Πόλη!!

Tο επίμαχο βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου