Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μνήμη της μάρτυρος Σεβαστιανής (24 Οκτωβρίου)


Μνήμη της μάρτυρος Σεβαστιανής (24 Οκτωβρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της μάρτυρος Σεβαστιανής, καθώς επίσης τη μνήμη του αγίου μάρτυρα Αρέθα, που έζησε και μαρτύρησε σε μεγάλη ηλικία στην Αιθιοπία, κατά τον 6ο αιώνα. Μαζί του τιμούμε και πολλούς άλλους μάρτυρες, κάθε ηλικίας, που δεν δέχτηκαν να αρνηθούν τον Χριστό και σφαγιάστηκαν από τους ειδωλολάτρες.
 Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η περίπτωση μίας μητέρας, άγνωστης σ’ εμάς αλλά γνωστής στον Θεό, το βρέφος της οποίας άρπαξαν οι διώκτες και τότε το έριξαν στη φωτιά.
Η ηρωική μάνα, θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενες ατιμώσεις και ευτελισμούς στα χέρια των ειδωλολατρών, έριξε τον εαυτό της στη φωτιά, κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό το στεφάνι του μαρτυρίου, μαζί με το σπλάγχνο της.
Το παράδειγμα αυτής της μάνας αναζητεί μιμητές σε κάθε εποχή και ιδίως στη δική μας, κατά την οποία και αυτή ακόμη η μητρότητα βάλλεται, περιφρονείται και τείνει να υποκατασταθεί από καινοφανείς πρακτικές, που η απομακρυσμένη από το Θεό κοινωνία μας ανέχεται, υιοθετεί  ή και προβάλλει.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, χρειάζονται μητέρες που να αγαπούν πραγματικά τα παιδιά τους και να επιθυμούν την αιώνια σωτηρία και εξασφάλισή τους κοντά στον Χριστό. Μητέρες που να ρίχνονται πρόθυμα και συνεχώς στη φωτιά της προσευχής για να γλυτώσουν τις οικογένειές τους από τη φωτιά της ποικιλόμορφης αμαρτίας. Που να μαρτυρούν τον Χριστό με λόγια και έργα και με τη ζωή τους ακόμη.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

churchofcyprus.org.cy  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου