Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πρέπει να αφήσουμε μια χαραμάδα στην ψυχή μας ανοικτή για να μπει η αγάπη του Χριστού. Γέροντας Πορφύριος


«Ο κάθε άνθρωπος με την αμαρτία του είναι μέσα του πολύ μπερδεμένος. Πρέπει να αφήσουμε μια χαραμάδα στην ψυχή μας ανοικτή για να μπει μέσα μας το φως και η αγάπη του Χριστού. Έτσι αρχίζει το ξεμπέρδεμα της ψυχής μας.

Η πρωτοβουλία ανήκει πάντα στον Χριστό. Εμείς πρέπει να την αποδεχθούμε και κατόπιν, και με την δική μας, την άγρυπνη προσπάθεια (προσευχή, εξομολόγηση, θεία κοινωνία, αγάπη) να μπορέσουμε να αισθανθούμε τα μεγαλεία που μας αποκαλύπτει ο Θεός. Μας έχει όλους μας προορίσει για τον Παράδεισο.

 Και ποιος είναι ο Παράδεισος; Ο Χριστός. Όταν αγαπάς τον Χριστό, τότε παρόλη την αίσθηση της αμαρτωλότητος και των αδυναμιών σου έχεις τη βεβαιότητα ότι ξεπέρασες τον θάνατο, γιατί βρίσκεσαι στην κοινωνία της αγάπης του Χριστού. Και να μας αξιώσει ο Θεός να δούμε το Πρόσωπο του Κυρίου και απ’ εδώ στη γη και απ’ εκεί, όπου θα πάμε».

pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου