Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος.Οι αρχιερείς αποφάσισαν να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Βήμα 12/1. Τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τα μέλη της οποίας, με ανακοίνωσή τους, σήμερα Πέμπτη, στηλιτεύουν την προφυλάκισή του παραμονές των Χριστουγέννων και απαιτούν, εμμέσως πλην σαφώς, την απελευθέρωσή του!

Σε τυπική εκκλησιαστική γλώσσα η Ιερά Σύνοδος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».


Μάλιστα οι αρχιερείς σπεύδουν να προσθέσουν ότι η προφυλάκιση του ηγουμένου «έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και
πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».

Δηλώνεται, πάντως, ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης «και ως εκ τούτου δεν επιθυμεί κατά κανένα τρόπο να περέμβη στις αρμοδιότητες αυτής», ωστόσο προσθέτει αμέσως μετά ότι «κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών»!

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου πατώντας

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τον ηγούμενο Εφραίμ (12/1/12)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου